1700 rakımdaki gölde familya ayında yüzme şenliği yapıldı

Rize’de, Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisindeki 1700 rakımlı Galerdüzü mevkisinde kâin gölde yüzme şenliği düzenlendi.

Rizeli alpinist Hasan Önder öncülüğünde gerçekleştirilen “7. Kış Yüzme Şenliği” amacıyla Çamlıhemşin ilçesine mecbur Ayder Yaylası’nda toplanan huy tutkunları, kestirmece 1 saatlik yolculuğun peşi sıra Galerdüzü’ne ulaştı.

Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde kayran kayran bölgedeki şenlikte, 49 hayat, soğuğa aldırmadan suya girdi. Dondurucu suda yüzen katılımcıların bazıları, göl zarfında horon oynadı. Kıyıya çıkan yüzücüler, çay içerek ısınmaya çalıştı.

Ramazan Çepni, elinde dev Türk bayrağı ile suya girerek katılımcılara haremlik etti.

Erkeklerde Sinan Kandemir, kadınlarda ise Helin Gözde Yılmaz 6 dakika ile suda arz etraflı süre küsurat şahıslar oldu.

Şenliğe katılan kâh vatandaşlar ise yara yakıp kar üzerinde horon oynadı.

Hasan Önder, haddinden fazla adamakıllı tıpkı aktiflik olduğunu, elverişsiz dışından katılımcıların de geldiğini söyledi.

Etkinliği seçme sene ayrımlı noktalarda düzenlediklerini tamlayan Önder, “İnsanlar suyun keyfini çıkardıktan bilahare ısıdam öz ile ısınıyor. Rize’nin doğası haddinden fazla farklı. Tığ bile katılımcılara bölgenin güzelliklerini yaşatmaya çalışıyoruz.” dedi.

Sinan Kandemir ise 63 yaşında olduğunu belirterek, “6 an suda kaldım. Elan fazla de kalabilirdim. On Paralık üşümedim. Elhak soğuk suya alışığım. Denize birlikte kışın giriyorum. Banyomu de sevimsiz su ile yapıyorum.” diyerek konuştu.

Helin Gözde Yılmayan da suya ilk girdiği anlarda balaban keyif aldığını dile getirerek, “Suda 6 dakika kaldım ama bana kem saat üzere geldi. Girdiğimde sevimsiz hissetmedim ama kaldıkça üşümeye başladım. Çokça esenlik aldım. Bu seneyi kaçıranlar banko seneye bu deneyimi varagelmek üzere mayolarını alıp gelsinler.” ifadelerini kullandı.

Suya girenlerden Süleyman Tarakçı, kış etkinlikleri kapsamında büyük tıpkı cümbüş gerçekleştirdiklerini belirterek, Rize’nin şita turizmine, gelişimine heybetli ulama sağlayacağına inandıklarını kaydetti.

Share: