2022-2023 Futbol Sezonu’na “Martir Sancaktar Mehmetçik Sezonu” adı verildi

2022-2023 Futbol Sezonu Martir Sancaktar Mehmetçik’e adandı. Açıklama, Kütahya 2022-2023 Futbol Sezonu Fikstür Çekimleri Toplantısı’na katılan Ilbay Yüksek Polat’ten geldi.

Balaban Zafer’in 100. yılı sebebiyle sezonun Martir Sancaktar Mehmetçik’e adandığını söyleyen Vali Uca Polat istişareler sonucu alınan karardan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Büyük Zafer’imizin 100. yılına, Şehit Sancaktar Mehmetçik namına reva bire bir zaman olmasını diliyorum” dedi.

Sporda transformasyon ve altyapının güçlendirilmesiyle serencam dönemde büyük kazanımlar elde edildiğini tamlayan Ilbay Ali Polat, “Gençlerimize imkan sunulup düz açıldığı ant başarabileceğine hep birlikte tanık oluyoruz. Yüzmeden atletizme, haltere büyüklüğünde bir nice değişik alanda kırıcı dereceler elde ettik. Bunlar ülkemiz açısından haddinden fazla memnuniyet verici” dedi.

Spor altyapısı ve spor kültürünün geliştirilmesinin yöneticilerin sel külfet alanı olduğunu tabir eden Vali Polat, “bu anlamda Kütahya’de haddinden fazla evire çevire amal yapılmış, yapılmaya da bitmeme ediliyor. Alelhusus Bilgisizlik ve Spor Bakanlığı ile İl Özel İdaresinin sporun yaygınlaştırılmasına ilişkin açılım, çalışmaları çok altın. Derhâl derakap tam ilçelerimizde nizami sentetik çim sahalar eksiksiz durumda. Bu çalışmalar takkadak futbola çevrilmiş değil atletizm branşında dahi işlenmiş. Türkiye’deki sunma kalifiye atletizm sahalarından biri ilimizde. Atletizmin yaygınlaşması üzere ilimizin cümle karar alıcıların hisse senedi birliğinde sorunları çözmek, ihtiyaçları durdurmak üzere düzentileme azmindeyiz” diyerek konuştu.

Sporun esas amacının gençlerdeki bedensel ve ahlaki niteliklerin geliştirilmesi olduğunun altını çizen Vali Polat, bunun benzeri süreç ve teşrikimesai gerektirdiğini söyledi ve herkesten destek istedi.

Toplantıya Ilbay Yüksek Çelik’in beraberinde Saylav Ceyda Ağır Erenler, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya Tıfıl Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Amaç Cengiz, kulüp yöneticileri ve politik partilerin temsilcileri katıldı. – KÜTAHYA

Share: