ESKİŞEHİR – “Cüneyt Arkın Ahali Merkezi” açıldı

Törene katılan Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır ve oğlu Kaan Polat Cüreklibatır ile sinema sanatçısı Nuri Alço’dan görüntüler

Cüneyt Arkın El Merkezi’nin çöz/umumi planları

Sinema Sanatçısı Nuri Alço’nun konuşması

Odunpazarı Şehremini Kazım Aldanmaz’un konuşması

Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır’ın konuşması

Cüneyt Arkın’ın oğlu Kaan Polat Cüreklibatır’ın konuşması

Odunpazarı Belediye Reisi Kurt’un Cüneyt Arkın’ın eşi ve oğluna portre ihsan etmesi

Merkezin açılış kurdelesinin kesilmesi

Arkın amacıyla hazırlanan özel güdük filmi izleyen Betül ve Kaan Polat Cüreklibatır’dan görüntüler Eskişehir Odunpazarı Belediyesi yoluyla Türk sinema tarihine nitelik vuran isimlerden Cüneyt Arkın’ın adının verildiği el merkezi, sanatçının eşi ve oğlunun katıldığı törenle açıldı.

Çankaya Mahallesi’nde, haziran ayında yaşamını yitiren uz sanatkâr Cüneyt Arkın’ın adının verildiği merkezin açılışının gerçekleştirildiği törende konuşan Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır, merkeze eşinin adının verilmesiyle onun ölümsüzleştirildiğini söyledi.

Arkın’ın oğlu Kaan Polat Cüreklibatır ise törende olmaktan periferi haddinden fazla bahtiyar ve çalımlı olduğunu söyledi.

Ahali merkezinin girişinde yazan “halkın kahramanı” sözünün babasının neyi başardığının özeti olduğunu kaydeden Cüreklibatır, “Hemşehrilerinin ve tüm Türkiye’nin gözünde bu mertebeye yükselebilmek ve bunu başarmak her sanatçıya talih olanaksız. Babama nasip oldu, hangi bahtiyar ona. Birkaç geçmiş sesini duydum, çokça duygulandım. Eskişehir Büyükşehir Şehremini Sayın Yılmaz Büyükerşen onu çokça fena hâlde anlattı. Babamdan tıpkısı çıngı bire bir husus duyabilmek üzere, sabaha kadar dinleyebilirim. Odunpazarı Şehremaneti Başkanımız Kazım Kurt’a bu pir umum merkezimizi kazandırdığı üzere şükranlarımı sunuyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Babasının oynadığı filmlerin elden tıpkı film olmadığını tabir fail Cüreklibatır, o filmlerin halkın kendisi bile olduğunu vurgulayarak, “Babama tıpkısı gün filmlerde ‘Türk halkının kahramanı oldunuz, bunu nasıl başardınız?’ diyerek sorulmuştu. Babam birlikte ‘Ben filmlerde kahramandım, anne kahraman Türk halkı’ dedi. Onu uğurladığımız anda ahali onu ayakta uğurladı. Demincek üstelik ölümsüz tıpkı şekilde yaşatıyor. Herkese haddinden fazla teşekkürname ederim.” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Şehremini Yılmayan Büyükerşen ise Cüneyt Arkın’ın liseden espas arkadaşı olduğunu belirterek, Arkın’la ait anılarını anlattı.

Odunpazarı Belediye Reisi Kazım Aldanmaz üstelik Eskişehir’in hemşehrisi olan, ayrımsız zamanda Türkiye ve acun çapında tıpkı sanatçının adını, sonsuza kadar keyiflendirmek için el merkezine verdiklerini vurgulayarak, “Çankaya Mahallesi halkı, el merkezinin adının Cüneyt Arkın olması isteğini mahalle muhtarımız bize iletti. Seve seve bu sanatçımızın adını buraya vermeyi tıpkısı görev edindik.” diyerek konuştu.

Kurt, Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır, oğlu Kaan Çelik Cüreklibatır’a halk merkezlerinin hoca ve kursiyerleri aracılığıyla yapılan Cüneyt Arkın ve eşinin olduğu kişmiri çeşit portreyi ödül etti.

Konuşmaların ardından Başbuğ Aldanmaz, Cüreklibatır ailesi ve davetliler, Cüneyt Arkın Umum Merkezi’nin açım kurdelesini kesti.

Açılışın ardından merkezi gezen ve Arkın için hazırlanan özel güdük filmi izleyen Betül ve Kaan Çelik Cüreklibatır, gözyaşlarına bilge olamadı.

Açılışa CHP Eskişehir Milletvekilleri Yengi Çakırözer ve Çiğ Nur Süllü, Cüneyt Arkın’ın torunları Yalman ve Zeynep Cüreklibatır ile vatandaşlar dahi katıldı.

Share: