Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Kocaeli Valisi Seddar Zor, Başarılı Örnekler Sergisi ve TEKNOFEST 2022’de dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Valilik Akçakoca Derinti Salonu’nda gerçekleştirilen programa, T3 Vakfı vasıtasıyla gerçekleştirilen TEKNOFEST 2022 organizasyonu ile Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce planlı Kudretli Örnekler Sergisi’nde dereceye giren öğrenciler ile danışman öğretmenleri ve okul müdürleri katıldı.

Vali Çetince, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 100 yıldır muasır medeniyetler seviyesine duyulmak amacıyla benzeri yarış içerisinde olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kuruluşunun çokça zorlu tıpkısı serüven olduğunu vurgulayan Güç, 1071’i, 1453’ü, 1923’ü hazmedemeyenlerin, emellerinden hiçbir ahit vazgeçmediğini kaydetti.

Çetin, gençlere dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili sorgulayıcı olmalarını tavsiye mektubu etti.

Gençlerden Türk tarihine, Türk büyüklerine, Türk medeniyetine topluluk çıkmalarını beklediklerini tamlayan Ağır, “Bunu yaparken haber ve teknolojiyi, inovasyonu, dijital çağı yararlanmak, bireşimli zeka dahil dünyada haber ve teknolojide yeryüzü önde oluşmak istiyoruz. Amma bunları yaparken yalnız ve elden insanları keyiflendirmek için yapmanızı istiyoruz. Yaş gidermek için, hakkı hukuku oluşturmak için yapacaksınız bunları. Sizlere biz bunun için yatırım yapıyor ve bunun amacıyla size güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Zor, gençlere medeniyetlerine katiyen branş dönmemeleri çağrısında bulundu.

Yavuz, konuşmasının arkası sıra dereceye öğrencileri tebrik kartı ederek, muhtelif hediyeler arz etti.

Share: