DİYANET EĞİTİM MERKEZİ’NDE DEPREM TATBİKATI

TEKİRDAĞ’da, İl Facia Müstacel Durum Müdürlüğü (AFAD) vasıtasıyla Kült İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde sarsıntı tatbikatı gerçekleştirildi.

AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Tekirdağ Terbiye Merkezi Müdürlüğü’nde yer sarsıntısı tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD ekiplerinin ‘sarsıntı var’ diyerek bağırması üstüne o tam eğitim gören öğrenciler, ellerini başına koyarak masaların altında tıpkısı müddet bekledi. Henüz sonraları ekiplerin ‘deprem geçti’ komutuyla öğrenciler ve öğretmenler binadan sakıncasız tıpkı şekilde boşaltma edilerek, çatı dışındaki toplanma alanında toplanıldı.

‘DEPREM ÜLKEMİZİN BİR GERÇEĞİ’

AFAD İl Müdürü Recep Erol, depremlerin ülkenin ayrımsız gerçeği olduğunu belirterek, 2022 yılının üstelik manevra yılı olduğunu söyledi. Tatbikatları,okullar, hastaneler, aksiyon yerleri, fabrikalarda sürdürdüklerini söyleyen Erol, bugün da Ilmek İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdiklerini belirtti. Erol, “Tabi bu Allah müdafaa depremler manevra kadar olmuyor. İnsanlar o anda şuurunu kaybediyor, hangi yapacağını bilmez halde oluyor, onun için panik halinde birtakımı kaçmaya çalışıyor birtakımı değişik davranış şekilleri sergiliyor. Amma depremlerde asıl olan panik yapmamak, manevra fora etmek ve öncesinde vukuf sahibi gelmek, beş altı evvel sınıflarda tekrarladığımız çök, konsept, tutun hareketini açmak. Banko bulunduğumuz noktadan kaçmamaya çalışmak ve henüz sonrasında sarsıntı tehlikesi geçtikten sonrada sınıflarımızdan yapılan planlar doğrultusunda toplanma alanına çabuk bire bir şekilde süzülmek ve daha sonrada arkadaşlarımızı çevremizi, evimizdeysek ailemizi murakabe etmek ve bu afetten da kurtulmuş kalkışmak genişlik şişman dileğimiz. Bu kabilinden tatbikatları bizler takkadak yapmış tutmak amacıyla değil basit hayatımızın benzeri parçası olması, çünkü felaketlerin ne ant nerede ve ne zaman aralığında olacağını bilmiyoruz. Onun amacıyla beklenmeyene anbean mücehhez doğmak durumundayız. Allah sahabet belki biraz sonra benzeri zelzele ile karşılaşacağız. Onun amacıyla bir iki ilk sergilemiş olduğumuz bu tutumu evimizde birlikte, iş yerimizde de bulunduğunuz ortamlarda da kılgı haline getirmekte kâr var” diyerek konuştu.

Share: