Karasu’da unutulmaya beniz tutmuş meslekler tanıtıldı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde, unutulmaya beniz tutmuş meslekleri tanıtan işporta düzenlendi.

Glokom Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nde açılan sergide, 11. dershane öğrencisi Taha Demirbilek ile 10. dershane öğrencisi Rana Altaş, meslekleri katılımcılara tanıttı.

Süpürgecilik, kaşıkçılık, sepetçilik, yorgancılık ve mücellitlik kabil mesleklerin tanıtıldığı serginin koordinatörü devir öğretmeni Sulh Örgen, son ustalarla yaşatılmaya çalışılan meslekleri ati kuşaklara anlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Gönüllü öğrencilerle ustaların mesleklerini yürütme ettikleri dükkanlara gittiklerini anlatan Aza, ” Adapazarı’nda süpürge, Taraklı’bile kaşık, Kaynarca’üstelik sepet, Glokom’bile da tezkere ciltleme ve denk ağaç şeklinde ahali sanatlarına dayalı ürünleri yerinde inceledik. Peşi Sıra bu mesleklerin özelliklerini ve görüşülen patika ustaları karşı bilgileri kapsayan sergimizi açarak okul sırf bir farkındalık çalışması gerçekleştirdik.” diyerek konuştu.

Sergiye, İlçe Milli Terbiye Müdürü Bati Turhan, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Âlem Emre, siyasal parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Share: