Polisler ve öğrenciler bağımlılığa “Gereksiz Iskemle” oyunuyla dikkat çekti

Çorum’da hayta geçirilen proje çerçevesinde sahnelenen “Gereksiz Sandalye” isimli piyes oyunuyla suça ve sokağa sürüklenen kollar, karı içi iletişim, konu bağımlılığı ve sonuçları, tehlikesiz internet kullanımı ve pusula sevgisine özen çekildi.

Son yıllarda mevki genelinde suça sürüklenen çocukların sayısının artması üzerine harekete geçen Çorum Güven Müdürlüğü benzer tıpkı projeye imza attı. Polis Memuru Belgit Efteli tarafından yazılan “Gereksiz Sandalye” ünlü seyir oyunu ile suça, sokağa sürüklenen ayrıntılar, sülale içi iletişim, konu bağımlılığı ve sonuçları, güvenli internet kullanımı ve pusula sevgisinin önemine dikkat çekildi. Yönetmenliğini Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nden Nazlı Mumcu’nun yaptığı, iki perdeden oluşan komedi ve yaslı tarzındaki oyunda Toplum Destekli Polis Ofis Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi öğrencileri alım çalım aldı.

Halkın ve öğrencilerin ağırbaşlı sargı gösterdiği ve ilgiyle izlenen oyunda gelişen teknolojiyle gelişigüzel ortaya çıkan ocak içi iletişimsizliğe özen çekildi. Bunun sonucunda sokağa sürüklenen ve uyuşturucu tacirlerinin ağına düşen liseli gençlerin başlarından geçenler ve keskin sonlarının anlatıldığı oyun büyük tabiat topladı. – ÇORUM

Share: