Lütfü Cidal: “Bizim Herkese Bu Ülkede Birinci Sınıf Vatandaş Olduğunu Hissettirmemiz Geçişsiz”

Hatay Büyükşehir Uray (HBB) Başkanı Lütfü Cenk, “Ekonomide, sanayide, tarımda, eğitimde ve elan birçok başlıkta sorunumuz var amma ana sağlık sorunumuz var. İktidara mümasil olmayanlara önemsiz eş yapılması sorunu var. Bizim herkese bu ülkede nitelikli yurttaş olduğunu hissettirmemiz lazım. Onun için 6’lı masa haddinden fazla yüce. Zira o masada her kalite var” dedi.

Içtimai medyada yayımlanan tıpkısı programının konuğu olan Başkan Lütfü Cidal, Cumhurbaşkanlığı adaylığından Suriyeli mülteciler konusuna dek birçok konudaki sorulara karşılık verdi.

Programda namına Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgilendiren yaptığı açıklamanın sorulması konusunda Cidal, şunları söyledi:

“Umumi Başkanımız adaysa yanındayız, birlikte omuz omuza uğraş ederiz demiştim. Amma Genel Başkanımız namzet olmazsa namzet adayları arasında ismiMin olmasından mutlu olurum dedim. Adaylar ne kıstaslar çerçevesinde belirleniyorsa beni da tartsınlar dedim. Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyette onun yıllarca taşıdığı makamda atılmak ve ülkemize çalışmak onurdur dedim. Sözlerimin arkasındayım.”

Çekişme, Hatay’daki Suriyeli sayısındaki artıştan duyduğu endişeyi programda ayrımsız el daha dile getirdi. Hatay’ın Cumhuriyetten sonradan dahi bağımsızlık mücadelesi veren bire bir site olduğunu hatırlatan Çekişme, şöyle konuştu:

“ÇOCUKLARIMIZIN SILI YURDUNDA GARİP OLMASINI İSTEMİYORUZ”

“Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün açık deniz tecrübesi, politik ve askeri dehası ve şehrimizdeki önderlerin mücadelesiyle 20 sene sonra esaretten vareste ayrımsız şehiriz. Geçmişimizi unutacak süt kuzusu elan gelmedik. Emrivaki ile başlayan kriz ve sonrasında gelen yüzbinlerce mülteci… Buna katma kendisine tahammülfersa aynı doğurganlık oranı… Her Türk kadını 2,01 oranında bala doğururken bu ululuk Suriyeli kadınlarda 5,3. Tıpkı zamanda rical gürpedek aşkın evlilik yapabiliyor. Umumi seçimlerde 13 bin Suriyeli Hatay’da fikir kullandı. Şu anda 24 bini eski durumda. 4 sene olmadan Suriyeli seçmen sayısı yüzde 85 arttı. Hataylı müntehip sayısı yüzdelik 5 arttı. Çocuklarımızın halis yurdunda acayip olmasını istemiyoruz. Hatay’ın Hataylılar yoluyla yönetilmesini istiyoruz. Sığınmacıların kendi ülkelerinde erinçli bir yaşam sürmesinden yanayız. İktidara geldiğimizde tıpkı dakika önce çözeceğimiz sorunlardan tıpkı de bu olacak.

“CHP’NİN SURİYE POLİTİKASI GAYET KEMIKSIZ”

Almanya’daki iki ahi şehrimizle Suriyeliler üzere iki meslek yaptırdık. Ama mevlit oranı bu büyüklüğünde aşkın olursa okul yetiştirmeniz kabil değil. Çocukların çoğu okula gidemediği için arama edemeyeceğiniz ve nereye gideceğini bilemediğiniz bire bir cahillik ortaya çıkma. Bu da hem Türkiye’nin hem Suriye’nin hem da tamam dünyanın başına bela olacak sonuçlar çıkarabilir.”

Laf karşı kentte yaşanan tamam sorunları CHP lideri Eksiksizlik Kılıçdaroğlu ile paylaştıklarını belirten Çekişme, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ATILACAK ADIM BELLİ: BARIŞ”

“Sayın Genel Başkanımız ve benim yaptığım izahat birbiriyle örtüşen açıklamalardır. Mıhlı, sakin ve arsıulusal hususiyet çerçevesinde bu sorunu fasletmek geçişsiz. Suriyeliler ve onların yaşadığı şehirlerdeki insanlar kıygın. 500 binden aşkın herif öldü. Bilcümle bunlar için atılacak hamle anlaşılan: sulh. İsrail’le, BAE’yle, Ermenistan’la, Suudi Arabistan’la barıştık. Sisi ile el sıkıştık. Ukrayna- Rusya savaşını tamamlamak üzere çabalama harcıyoruz. Biraz de kişi kült kardeşlerimizle, Osmanlı’da bire bir tebaa içinde düz aldığımız komşularımızla barışmamız geçişsiz. Anadolu’yu haddinden fazla zorluklarla fethetmişiz. Anadolu’dan bizi alaşağı etmek için yedi düvel üstümüze gelmiş. Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk ve cebe arkadaşları olmasaydı şu an biz Anadolu’birlikte yoktuk. Bu coğrafya ve Türk kimliği bu büyüklüğünde ucuz olmamalı.”

Siyasete AKP ile atıldığını tamlayan Çarpışma, sözlerini şöyle tamamladı:

“SAĞLIK SORUNUMUZ VAR”

“Üniversitede hocayken nida edildim. Bu zorunlu bire bir nida oldu. Ancak önceki 6 ay içre göründükleri üzere olmadıklarını anladım. Ondan itibaren ayrıştık. 4 buçuk yıl sonraları Ak Parti’den aday adayı birlikte olmadım. Ak Parti’den ayrıldıktan sonra önce Kâm Partisi, sonradan MHP bana büyükşehir uray başkanlığı öneri etti. en üst CHP teklif etti. Toplumun değme kesimine dokunduğumuz üzere kimse beni dışlamadı. Hatay’ı şehrin ideallerine göre yönettiğim amacıyla herkes kendinden tıpkısı kıvılcım gördü. Şu anda Türkiye’nin birlikte ihtiyacı bu. Misakı Milli sınırları içerisinde herkese mail ve fiyat mesafede durmak ve herkesi Türk bayrağı altında barış zarfında yaşatmak. Ekonomide, sanayide, tarımda, eğitimde ve daha bir nice başlıkta sorunumuz var ama anne hayat sorunumuz var. İktidara andıran olmayanlara çarpık çurpuk adam yapılması sorunu var. Bizim herkese bu ülkede birinci sınıf yurttaş olduğunu hissettirmemiz geçişsiz. Onun amacıyla 6’lı masa çokça eke. Çünkü o masada seçme kalite var.”

Share: