İstanbul Hafriyatçılar Platformu’ndan gelişim makinelerinin hareket bölgesinden ayrılmaması çağrısı

İstanbul Hafriyatçılar Platformu Sözcüsü Feyzullah Alp, “asrın felaketi” adına nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama-istirdat faaliyetlerinde kullanılmak üzere gönderilen aksiyon makinelerinin bölgeden ayrılmaması gerektiğini söyledi.

Yiğit, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra kestirmece 400 aksiyon makinesinin kontrol ve istirdat çalışmalarında kullanılması için bölgeye gönderildiğini kaydetti.

Ağırlıklı olarak Hatay kalkmak amacıyla münferit yerlere ulaşmaya çalıştıklarını, rastgele denk istek etmeksizin zat araçlarıyla çalışmalara katıldıklarını dile getiren Alp, “Bölgede etkin gelişim makinelerinin bir numara görevi göçük altından fert kurtarma faaliyetidir. Uzmanların kontrolü altında oradaki kazılarda görev aldık. İnsanlara vurmak şayet canlılara ulaşamıyorsa da cenazelerini kabul etmek için uğraş ediyoruz. Bütün meram oradaki çalışkan evet bile cansız kayırıcı varlığını ve yalnız âdem de değil tamlık canlılara, köpeklere, kedilere yansımak üzere bu faaliyetleri yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yiğit, bölgeye hisse senedi makinelerinin gönderilmesinin beraberinde ayrımlı yerlerden toplanan insancasına müzaheret malzemelerinin da ücretsiz taşındığını aktardı.

“Talimat gelmedikçe olay yerini infirak etmeyin”

Feyzullah Alp, bölgedeki istirdat faaliyetlerinin bittiği yönünde sosyal medyada temelsiz söylemlerin olduğuna dikkati çekerek, “İş makinası kullananlar bu asıl söylentilere kulak asmasın. Devletimize ve milletimize olan görevimiz bitmedi. Mecmu aksiyon makineleri, operatörler, yetkililer, görüngü yerini devletin birinci ağzından talimat gelmedikçe metrukiyet etmesinler.” dedi.

Share: