Bayburtlu besiciler ahırlarındaki hayvanlarını depremzedeler için bağışlıyor

Bayburtlu çiftçiler ve besiciler deprem bölgesindeki vatandaşlara yüklenmek adına ahırdaki hayvanlarını ihsan yazmak üzere satılığa çıkardılar. Bayburt’ta vatandaşların seferber olduğu bindi kampanyasına bir nice köyden ve mahalleden besici, iri ve küçükbaş hayvanlarını bağışlayarak katkıda bulundu.

Toplam 61 hayvanın bağışlandığı müzaheret kampanyasında 8 büyükbaş, 30 küçükbaş, 6 düve, 5 tutturuk, 5 kucak, 2 kele, 2 dana, 2 koç ve 1 buzağı besiciler eliyle Bayburt İl Ekincilik ve Orman Müdürlüğü’ne satılıp, parasının sarsıntı bölgesine gönderilmesi üzere konfirmasyon edildi. Depremdeki yıkımın çok iri olduğunu, bu yıkımın devletin öncülüğünde milletçe ahali ele onarılacağını belirten besiciler, Bayburt halkının desteğini en son düzeyde verdiğini söylediler.

Eymür köyü muhtarı Kesat Boncuk’un 5 küçükbaş ve 1 büyükbaş bağışıyla başlatmış olduğu kampanyaya başka besicilerde katılarak bindi vermeye başladılar. 6 hayvanın bağış yapıldığı yardım kampanyasında duyar besicilerin katılımlarıyla ihsan yapılan hayvan sayısı çabucak 61’e yükseldi ve bağışlar cevvaliyet kesmeden devam ediyor.

Çamdere köyü besicilerinden Fahrettin Kavcıoğlu, 1 düve bağışlayarak depremzedelere bindi oldu. Örnek oluşum emreylemek yerine hakeza benzeri katkıda bulunduğunu söyleyen Kavcıoğlu, bu katkının Bayburt genelindeki besicilere yayılarak büyüyeceğini belirterek, “Bayburt bu zümre konularda gösterdiği duyarlılıkla bilinir. Ben inanıyorum ki besicilerimiz hakeza bir şeyi seve seve yaparlar. Cenabıhak devletimizin, milletimizin yardımcısı olsun” dedi.

Öte yandan Bayburt Ekincilik ve Orman Müdürlüğü de besici ve çiftçilerin yardımlarını sosyal iletişim araçları üzerinden duyurarak, besicilere duyulmak talip vatandaşlar amacıyla bağışta bulunan vatandaşların angajman numaralarını, hayvanların bilgilerini paylaştı.

Bununla gelişigüzel Bayburt Ekincilik ve Orman Müdürlüğü, depremzede mıntıka halkının ekmek, su ihtiyaçlarını karşılayabilmek hesabına bakanlığın koordinesinde direktörlük yerine ‘Bir Soluk Ol’ kampanyası başlattıklarını duyurarak, cemi çiftçileri Bayburt Ekincilik ve Orman Müdürlüğüne destek vermeye çağırma etti. – BAYBURT

Share: