Kütahyalı mortocu hatiplilerden şarkıcı Gülşen’e yansıtma

Kütahya’da, hanende Gülşen’in mortocu hatiplilere yönelik ifadelerine ilişkin cürüm duyurusunda bulunuldu.

Kütahya Adliyesi önünde aynı araya mevrut mortocu dil cambazı çıkışlı ve mensupları namına açıklamada mevcut Türkiye Iri Kavim Meclisi (TBMM) Riyaset Divanı Katip üyesi ve AK Öğür Kütahya Saylav İshak Gazel, mortocu hatiplerin, Türkiye’nin seçkin okullarından olduğunu ifade etti.

Bu okullara yönelik söylenen sözlerin tasvip edilebilir bir yanının olmadığını dile getiren Gazel, “Gülşen namına tanıdık şarkıcının imam hatiplilere yönelik sarf ettiği sözleri kabul edilebilir gibi değil. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Altını Başsavcılığı tezce bireysel benzeri anket başlatmıştır. Toplumu ayrıştıran ve toplumun tıpkısı kesimini ötekileştiren bu asıl deyiş ve eylemleri süratli kınıyoruz. Hakeza söylemler toplumumuzda anlaşmazlık oluşturmakta. Bizler birlikte İmam Hatip Lisesi mezunları, mensupları yahut çocuğu bu okullarda okuyan mektepli veliler olarak hem İstanbul’da açılan anket ve sonrasında açılacak ceza davasına hem dahi kendimiz burada aynı dilekçe ile karışan ve şikayetçi girmek amacıyla buradayız” diye konuştu.

Gazel ve grupta bulunanlar, Kütahya Adliyesi’nde sanatkâr Gülşen karşı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.(EFE-) – KÜTAHYA

Share: