Annesinin izinden giderek uluslararası bire bir tekvandocu oldu

– Annesinin izinden giderek uluslararası bir tekvandocu oldu

Eskişehirli tekvandocu yarışma zamanı yaptıkları idman sistemini anlattı

Milli tekvandocu Gülsena Karakuyulu:

“Tekvando insana kendini savunmasını öğretiyor”

ESKİŞEHİR – Annesinin izinden giderek arsıulusal başarılar elde fail Eskişehirli milli tekvandocu Gülsena Karakuyulu, “Tekvando bire bir spor branşının birlikte ötesinde insana, kendisini savunmayı öğretiyor” dedi.

Uluslararası başarıları ve kat sayı tıpkısı hayatı ile Eskişehir başta kalkışmak amacıyla tüm Türk spor camiasının takdirlerini toplayan Avrupa şampiyonu Gülsena Karakuyulu, yaklaşık 13 sene önce başladığı spor kariyerini 2014’ten beri milli sportmen kendisine bitmeme ettiriyor. Toplamda 135 resmi madalyayı elinde bulunduran Eskişehirli sportmen Karakuyulu hem tekvando branşına şüphesiz başladığını anlattı hem da müsabaka zamanlarında yaptıkları antrenman sisteminden bahsetti. Tekvandodan önceki buz pateni ile uğraştığını söyleyen 22 yaşındaki sporcu, “Annem tekvandocu olduğu üzere beni da kendisinin yaptığı branşa yönlendirdi” dedi.

“Tekvandonun Poomsea Freestyle dalı ile ilgileniyorum”

Tekvandoya gönülsüz ve tiksinti ederek başladığını üzülerek dile getiren Gülsena Karakuyulu, “Başarılar kazandıkça bu branşı artık sevdim ve azmederek bu noktaya kadar geldim. Şimdi ise tekvandonun Poomsea Freestyle dalı ile ilgileniyorum. Yani; cimnastik, cambazlık ve tekvando hareketlerinin birleştirilmiş havadan olarak diyebiliriz. Karşılaşma dönemlerimize yakın haftada 6 zaman alıştırma yapıyoruz ve 9-10 saat çok sıkı tempolarda çalışıyoruz. Ancak müsabaka tarihinden biraz elan uzaksak birlikte bu deniz 4-5 güne ve 3-4 saatlere düşüyor” şeklinde konuştu.

“Tekvando ile uğraşanların genelde diz kapaklarında çok iri sakatlıklar oluyor”

Antrenmanlar öncesinde ısınmanın önemine dikkat calip Karakuyulu, “Tekvando asıl hareketlerini pik özel kendisine uygulayacağımız teknikler ile birleştiriyoruz. Sonrasında ise karşılaşma performansında aynı vaziyet çalışması ile idmanlarımızı tamamlıyoruz. Bu spor ile uğraşanların genelde diz kapaklarında haddinden fazla nazik sakatlıklar meydana geliyor. Hatta ego birlikte bu uzanım ile sık sık karşılaşıyorum. Sunma ufak ayrımsız menfi düşme esnasında yanlışlık yine nüksediyor ve süssüz yalınç iyileşmiyor” diyerek gerçekleşme ihtimali olan teltik risklerine cebin aksan yaptı.

Gelecekte kariyerine antrenör olarak aylamak istediğini belirten Gülsena Karakuyulu, “Tekvando tıpkısı spor branşının da ötesinde insana kendisini savunmayı öğretiyor. Şu dakika ülkemizde herkesin bu sporu yapmasını kaynak ediyorum ve insanların önünü açabilecek çok pir benzeri spor dalı olduğunu düşünüyorum” diye sözlerini tamamladı.

Share: