Eskişehir’de “5. Arsıulusal Celi ve Alarga Öğrenme Konferansı” başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Sağ Atay, “Ülkemizin topluluk olduğu e-Devlet, bizim geliştirdiğimiz araçlar, bunların hepsinin entegrasyonu şu anda Türkiye’yi OECD liginde açıktan eğitimden en çokça yararlanan beş altı ülke arasına soktu.” dedi.

Rum Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesinin kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında planlı “5. Arsıulusal Celi ve Açıktan Öğrenme Konferansı” (IODL 2022) başladı.

Atatürk Firez ve Danışma Merkezi Öğrenci Merkezi’ndeki küşat programında tırsmak duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının arkası sıra çalgı aleti dinletisi sunuldu.

Atay, programda yaptığı konuşmada, AÜ’nün engin eğitime gerçek ayıran, insan kaynağı, finansal kök ayıran bir darülfünun olduğunu söyledi.

Oran namına “Açıktan Yetişek Kapısı” kurarak faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Atay, “Şu anda sistemde 3,8 milyonu fazla kamu görevlisi var. 740’ı çok amme kurumu şu anda açıktan yetişek kapısını aktif adına kullanıyor. Sistemde 2 yıla andıran zaman zarfında 6 bin 300’ü çok eğitim bilimi faaliyeti gerçekleştirildi.” dedi.

Atay, bu sayede kurumların etkileşiminin süratle arttığını ve 1,5 yılda 17 bilyon liranın üstünde ekleme ayar ürettiklerini anlattı.

Edirne’den Kars’a kadar beher çalışanın tıpkısı standartta eğitime kavuşabildiğini dile getiren Atay, şöyle bitmeme etti:

“Yer, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının karbon ölçümüyle ilgili ayrımsız ara bulucu var. Onun üzerinden yapılan çalışmaya göre 136 bin ton karbon emisyonu tutulmuş, bizim bu işleri açıktan yapmaya başlamamız zımnında. Bu de 5 milyon 775 bin 737 kızılçam ağacına denkmiş. Ülkemizin eş olduğu e-Ihtişam, bizim geliştirdiğimiz araçlar, bunların hepsinin entegrasyonu şu anda Türkiye’yi OECD liginde engin eğitimden sunma haddinden fazla yararlanan birkaç ülke arasına soktu. Biz bunları 3,5 yıl üzere gücük beş altı içerisinde yapabildik. Bunda Küçük Asya Üniversitesinin ve diğer üniversitelerimizin birlikte katkısı iri. Demin bu haliyle Türkiye’ye bakıldığı zaman Türkiye, dünyada yalınlık terbiye kaynağı üreten 25 ülkeden biri konumunda.”

AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ise 1982’de Türkiye’deki faziletli öğretim hizmetlerini yaygınlaştırmak amacıyla açık ve uzaktan terbiye etme görevinin üniversitelerine verilmesiyle başladıkları eğitim yolculuklarını bugün 40. yılında 4 ana kara ve 39 ülkede var olan tıpkı acun üniversitesi yerine sürdürmenin hakikat gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Kovid-19 salgını sonrasında eğitimde dijitalleşme hareketlerinin hızlanmasının, yükseköğretim kurumlarında çıplak ve açıktan öğrenme uygulamalarının elan aşkın kayran alacağı yıkmacı ayrımsız değiş ve transformasyon sürecini başlattığını kaydeden Erdal, “5. Uluslararası Bulutsuz ve Açıktan Öğrenme Konferansı arsıulusal ve millî düzeyde meydanda ve açıktan öğrenme ortamlarında yaşanan aktüel gelişmelerin ele alınmasına, yaşanan sorunların tartışılmasına ve bu sorunlara dayalı hal önerileri sunulmasına mübarek tıpkı destek kazandıracaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Rektör Erdal, dijital öğüt platformuyla bireylerin 1000’den çok pusula, yemek, özet ve ibret videosunun düzlük aldığı 30 binden çok eğitim bilimi materyaline ücretsiz kendisine ulaşım sağlayabileceğini belirtti.

Dijital ibret platformunda özürlü kullanıcıları de düşünerek eğitim bilimi materyallerinin ünlü özetlerini kullanıma açtıklarını bildiren Erdal, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Yazıhane Başkanlığımız ile yapacağımız protokolle tüm amme çalışanları Açıktan Terbiye Kapısı üzerinden dahi bu kaynaklara erişim sağlayabilecekler.” diyerek konuştu.

Oturumlarla bitmeme fail etkinlik 30 Eylül’üstelik sona erecek.



Share: