Okçuluk, sülale hanımlarının dahi vazgeçilmezi oldu

Antalya’bile okçuluk kursuna gönderdikleri çocuklarının mutluluğunu gören sülale hanımları, dilek üstüne açılan kursta ok atıp hem spor yapıyor hem üstelik odaklanma, eş güdüm ve duruş bozukluklarında afiyet gelişimlerinde okçuluğun yararını görüyor.

Cebel Belediyesi Spor Kulübünün düzenlediği yaz spor okullarında okçuluk kursuna çocuklarını gönderen karı hanımları, talepleri konusunda kendileri amacıyla açılan seanslarda okçuluk sporunu yapıyor. Turgut Özal Spor Salonu’nda haftada 6 devir yapılan kursların sabah seanslarında kursiyerler ile lisanslı sporcular, öğleden sonra ise ev hanımları ok atıyor. Odaklanma, eş güdüm ve vakfe bozukluklarında keyif gelişimlerinde okçuluğun yararını gören aile hanımları eskimemiş ihvan edinerek sosyalleşme fırsatı buluyorlar. Dinleyerek kulağa yayılarak apayrı kişilerin gelerek vasıta olmasını sağlayan okçuluk spor dalı, annelerin çocukları ile spor yapmasına olanak sağlıyor.

“Elimizdeki hep imkanları seferber ediyoruz”

Velilerin isteği konusunda onlara bu branşı açtıklarını rapor eden Nişan Turgut Özal Spor Salonu Amiri Ayhan Karaipek,”Bu yaz spor okullarımızda yaklaşık 4 bin 500 öğrencimize 10 branşta bakım ettik öğrencilerimiz, çokça mutlu kaldı. Bu kurslarımızı 2 kamer verdik. Bunun konusunda dahi yüce bayanlarımızla ve velilerimiz onlara üstelik okçuluk konusunda kol açmamızı istediler. Onların talepleri doğrultusunda, bu branşı açtık. Şuanda öğrenciler ile birlikte gelip gidiyorlar, bildirme hizmeti verebilmek amacıyla elimizde ki bilcümle imkanları seferber ediyoruz. Çocukları ile birlikte geliyorlar, ayrıntılar ve anneler farklı yerlerde spor yapıyor. Bütün mutlu onların mutlu olması amacıyla elimizden geleni yapıyor. Buradan Acı Şehremini Melik Tütüncüye verdikleri desteklerden belde teşekkür ediyorum” dedi.

“Dikkat ve koordinasyonu geliştiriyor”

2’inci kademe okçuluk antrenörü İlayda Keleştemur, “Öncelikle velilerimiz bize gelerek, bizim öğrencilerimiz yapıyor tığ bozukluk yapamayalım dediler. Bizde gelinsizinle beraber da yapalım. Tığ eş hanımıyız bize de farklılık evet dediler. Geldiler denemeye başladık ve haddinden fazla sevdiler, bu sayede kulaktan kulağa yayılarak eksantrik kişilerde gelerek taşıt oldular. Çok evire çevire ilerledik. Ayrımlı ayrımsız düz olduğundan âlem sosyalleşmeyi sağlıyor, bir zamanda ilgi, koordinasyon, yer ve duruş bozukluklarında deli dolu olduğundan dünya okçuluk, esenlik açısından haddinden fazla yarayışlı, Sağlık alarak yapıyorlar bu sporu. Bazen konularda odak geliştirdiğini söylüyorlar. Elan geçmiş özen etmedikleri konularda artık daha titiz oluyorlar. İlgi çetin demin kış dönemi kayıtlarımızı bekliyorlar” açıklamasını yaptı.

Okçuluk kursuna gelen gelen ev kadını Melek Orhan, “Kullanılmamış evliyim komşum kaynak etti. Buraya gelmeden geçmiş biraz civar yargım vardı. Amma buraya geldikten sonraları hep yöre yargılarımdan kurtuldum. Haddinden Fazla ahenktar, çok mutlu oluyoruz ve vakitlerimiz adamakıllı geçiyor. Herkese öneriyoruz, burada haddinden fazla iyice insanlar aşina. İlk kat ok kullandım” dedi.

“Sosyalleşiyoruz”

Ayrıntılı zamandır ok atmak için ayrımsız ağırşak aradığını dile getiren Süpürge Otu Kaya Özbay, “Okçuluk sporunu ayırmak istiyordum. Burada böyle aynı alan olduğunu duyduk muvasala ve hocalar de iyiymiş. Elan önce tek ok kullanmadım şu anda haddinden fazla memnunum. İlk zaman ok atmaya başladık çokça şaşırdık sonraları peşi sıra alıştık seviyemiz yükseldi. Duruş, gestalt, sert eğlenme, odaklanma kabil afiyet açısından bizlere yardımcı oldu. Alelhusus odaklama problemi olanlara tavsiye diyoruz. Sosyalleşiyoruz geliyoruz burada, kullanılmamış arkadaşlar ediniyoruz. Bizim üzere değişik düzlem oldu” ifadelerini kullandı.

“Torunu yapınca oda geldi”

Kursun kudretli öğrencilerinden Tülin Periloğlu, “Henüz önce bu sporu yapmadım, geçen yıllarda torunum geldi buraya. Onu görünce bende katılmak istedim. Çok seviyorum haddinden fazla iyice tıpkısı spor. Yevmi hayatımda burada eskimemiş arkadaşlarım oldu” dedi.

“Hayatımıza yapılış kattı”

Kızı Fıkır Fıkır Ertürk ile ok atmaya başlayan Neslihan Ertürk, “Adamakıllı tıpkısı aktive oldu, bizim üzere sülale hanımıyız, günlük koşuşturmalar arasında bu spor hayatımıza ayrı tıpkı yapılış kattı. İki kızım kışın başladı. Dede sporlarını seviyorum, buraya kızlarımı getirip götürdüğümde bende istiyordum. Kadınlar grubunun açılması ile birlikte bende başladım. Her öz haddinden fazla iyice gidiyor” ifadelerine düz verdi.

“Dikkati gelişiyor”

Annesini denk olan Fıkır Fıkır Ertürk ise, “Okçuluğa başladığım için haddinden fazla mutluyum. Okçuluk ilgi ve matlup geliştiriyor. Anneme daima söyledim okçuluk çok pir senin birlikte gelmeni istiyorum dedim. Delik yaz okullarını duyunca alelacele süzülmek istedi” diye niteleyerek konuştu. – ANTALYA

Share: