Trabzon’da ilkokul öğrencilerine ağaç sevgisi tiyatroyla aşılanacak

Trabzon Şevket Tiyatrosu (TDT) eliyle hazırlanan “Kaç Tilki Birçok” oyunuyla kestirmece 40 bin beş öğrencisine ağaç ve orman sevgisi aşılanacak.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Celal Tiyatroları Umumi Müdürlüğü (DT) beyninde yapılan protokol kapsamında çocuklarda beş çağından itibaren belde bilinci inşa etmek, doğayı hamurlaşmak ve fidan dikmenin önemini ifham etmek amacıyla TDT tarafından hazırlanan “Birçok Tilki Birçok” oyununun prömiyeri, Haluk Ongan Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Jean birlikte La Fontaine’nin yazdığı, Nurullah Kalkan’ın çevirisini yaptığı, görünüş tasarımı Büşra Eroğlu Ziyalı, kostüm tasarımı Gökçe Şener, çırağ tasarımı Nihat Baharat, müziği Salih Asalet Memişoğlu ve koreografisi ise Köksal Ünal’a ilgilendiren oyunu, TDT Müdürü Renkler Saliha Karahasan yönetti.

Mahir Elvan, Sıla Ömeroğlu, Üstün Gürbüzlü, Burhan Aldanmaz, Oğuzhan Asak, Pelin Otu Beğendi, Durulcan Zeki, Su Hatipoğlu, Elif Epcimoğlu, Dilan Serinyel, Ensar Kaplan, Göknur Gergin, Ebru Karahasan, Ayşe Natır, Yasemin Nalçacıoğlu ve Aybüke Yılmayan Kurt’un afi aldığı oyunda, arslan, tilki, tavşan, karga, ağustos böceği gibi hayvanat üzerinden doğa ve çevre koruma bilinci ile iyiliğin önemi anlatıldı.

Müzikal gösterilerin birlikte sunulduğu oyunu izleyen öğrencilerin iyice mesafelik geçirdiği görüldü.

TDT Müdürü Karahasan, oyunun böylelikle, bakir sezona hususi benzeri iş birliğiyle başladıklarını belirterek, böylesine büyük tıpkısı projede görev aldıkları amacıyla iri mutluluk yaşadıklarını söyledi.

“Öğrencilerimizde mekân bilinci oluşmasına ulama sağlayacağız”

Oyunu izleyen Trabzon Orman Nahiye Müdürü Emniyetli Yılmayan, AA muhabirine, geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlere belde ve huy bilinci etkilemek ve bu konudaki duyarlılığı yükseltmek amacıyla sunturlu ayrımsız aksiyon birliğinin hayata geçirildiğini vurguladı.

Çocuklarda ilkokul çağından itibaren mekân bilinci oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Yılmayan, “İlk gösterimi zaman yapılan oyunumuz zaman boyunca devam edecek ve yaklaşık 40 bin öğrencimizde mekân bilinci oluşmasına ulama sağlayacağız. Gelişigüzel çocuğun, geleceğin bir fidanı olduğunu gördüğümüz için onların daha duyar ve daha bilinçli yetişmeleri için ulama sağlamaya çalışıyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Yılmaz, projenin önceki etapta hemen Trabzon’da uygulanacağını, ihtiyaç duyulması halinde Mıntıka Müdürlüğü bünyesindeki gayrı illerde dahi oyunun sahnelenebileceğini kaydetti.

İlkokul 4. sınıf öğrencisi Emine Devir Başkan, oyunun haddinden fazla iyice olduğunu belirterek, doğayı korumayı öğrendiklerini söyledi.

Azra Kübra Ermiş de temsil sebebiyle yeşili korumayı ve sevmenin önemini anladığını dile getirdi.

Share: