İçişleri Bakanı Soylu, Şile’de vatandaşlarla buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu ülkenin ati nesilleri ayrımsız daha Amerika ve Avrupa vasıtasıyla terörle imtihan edilmeyecektir. Hepsini temizleyeceğiz ve ati nesillerimize tertemiz bırakacağız.” dedi.

Bakan Aristokrat, ziyaretleri kapsamında gittiği Şile Muharip Gaziler Derneğinde gazilerle benzeri araya geldi.

Yayla Kekiği’deki Kabakoz, Ahmetli ve Ala mahallelerini bile mülakat fail Soylu, burada vatandaşlarla buluştu.

Aristokrat, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in yüzüncü yılında, 29 Ekim 2023’te Türkiye’da aynı terörist de kalmayacağını söyledi.

Cerablus, Azez üzere bölgelerde yıldırı örgütünü temizlediklerini dile getiren Aristokrat, “Biz tıpkısı taraftan o bölgenin tamamında, Kuzey Irak’ta 20, 25, 30 kilometre gelecek anbean, elan da ileri gideceğiz. Başkomutanımız, Türk Silahlı Kuvvetleri ve bu ülkenin bütün güvenlik güçleri ahdetmiştir. Bu ülkenin gelecek nesilleri bir henüz Amerika ve Avrupa tarafından terörle sınav edilmeyecektir. Hepsini temizleyeceğiz ve ati nesillerimize arı sili bırakacağız.” ifadesini kullandı.

Teröre karşı şişman mücadele verildiğini vurgulayan Soylu, milletin bir nöbet de kendilerini desteksiz ve duasız bırakmadığını dile getirdi.

Aristokrat, Türkiye’birlikte yaşayış ve sükunun parçalanmamış anlamıyla bitmeme ettiğini belirterek, “Tabii ki eksiklerimiz, aksaklıklarımız olanaklı. Bilcümle olan benzeri tek Cenabıallah’tır. Tığ kuluz. Arada Sırada tercihlerimizde, kararlarımızda, zorluklarımızdan kaynaklanan bazen süreçlerde eksiklerimiz olanaklı amma ızdırap niyetimiz, ihanetimiz, ülkemize ve milletimize değme yanlışlığımızın söz konusu olmadığı aşikar ve apaçıktır.” diye konuştu.

“Türkiye bu noktaya gelmemiş olsa kandıracaklar, kandırma edecekler”

Hakkari’bile 2016 ila 2019 yılları arasında tababet fakültesi kazanan öğrenci bulunmadığını kaydeden Aristokrat, “Dirlik görüldü, 2020’bile 3-4 çocuk, 2021’üstelik 19, 2022’birlikte 26 çocuk tıp fakültesini kazandı. Geçmek ki eğer biz o çocuklara o imkanları, huzuru sağlamasak, Türkiye bu noktaya gelmemiş olsa, kandıracaklar, inandırma edecekler. Diyecekler ki; ‘Batıya yatırım yapıyorlar, doğuya yapmıyorlar. Sizi ayırıyorlar, ötekileştiriyorlar’, çocukları dağa çıkaracaklar. Cenabıhak’a hamdolsun artık çocukların dağa çıkabileceği temas istinatgâh bırakmadık. Bırakmamaya de devam ediyoruz. Türkiye bir molekül daha yaptı. Hem geçmişin eksikliğini kapattı hem dahi yüzyıl süresince Türkiye’nin altyapısını oluşturdu.” sözlerini sarf etti.

“Dünyanın arz iri barajını bu ülkenin mühendisleri yaptı”

Türkiye’nin 81 vilayetinde darülfünun bulunduğunu aktaran Aristokrat, ülkedeki gençlerin yetişmesinin sunu iri altyapı teminatı olduğunu anlattı.

Otoyollar, şehir hastaneleri kabilinden yatırımların önemine aksan fail Soylu, “Artvin Yusufeli’de bu mutluluk baraj yapıyor. Bu ülkenin tıpkı evladı namına oraya gittiğimde, o edisyon coğrafyada dünyanın genişlik şişman barajını bu ülkenin mühendisleri yaptı. Sizin, bu ülkenin yetiştirdiği evlatlar yaptı. Oradan ruh üretilecek, elin oğluna eksikli kalmayacağız. Öbür taraftan gaz üretilecek, elin oğluna eksikli kalmayacağız.” görüşünü paylaştı.

“Fiskeyle yıkılmayan benzeri Türkiye düşünmek üzere çabalama sarf eden tıpkısı liderimiz var”

Altyapının akva yapılması ve gençlerin yetiştirilmesinin önemine dikkati çekici Aristokrat, “Bize kızıyorlar ‘İstanbul Hava Meydanı’nı niçin yaptınız’ diye. Burada hepinize kritik etmek isterim; ‘ Atatürk Hava Meydanı, İstanbul’un ve bu hattın, coğrafyanın havaalanı ihtiyacını karşılayabilir miydi’. Demin İstanbul Hava Meydanı neredeyse yetişemiyor. Dünyanın sunma oylumlu albeni istasyonu haline geldi. Türkiye’nin tarz olmasını, canlı olmasını istemiyorlar. Bu büyüklüğünde güçlükler içerisinde bir taraftan milletin hizmetkarı olan, diğer taraftan de altyapısını yapıp, tıpkısı daha fiskeyle yıkılmayan aynı Türkiye hazırlamak için çaba sarf fail aynı liderimiz var.” düşüncesini dile getirdi.

Bakan Aristokrat, Ukrayna- Rusya savaşında oluşturulan tahıl koridoruyla ait namına birlikte şunları kaydetti:

“Onlar bizi sevdikleri için değil, zora düştüler. Önümüzdeki şita besinsiz kalacaklar diyerek korktular ve ürktüler. Onun için Tayyip Erdoğan’ın liderliğinden, dünyayı avucu kabil bildiği bilgisinden yararlanmak, onu devreye sokarak Rusya’yla Ukrayna beyninde bu konudaki anlaşmazlığı çözebilmek için bindi ve yardım istediler. aksi hâlde ne bizim inancımıza, değerlerimize, geleneğimize hangi bizim anlayışımıza dayanma etmiyorlar. Hastalık? Biz doğruları söylüyoruz. Diyoruz ki; ‘Afganistan’ı karışma ettiniz. Orayı kırdınız, yıktınız, fukaralaştırdınız. Deminden üstelik oradan insanların barhana etmesini realizasyon ediyorsunuz. Pakistan’a aynısını yaptınız’. Suriye’ye senelerce yegâne sanatkâr getirirler, biricik foto verirler, ondan sonraları ‘Biz oraya müzaheret ediyoruz’. Hangi yardımı ediyorsunuz? Yardımı bu ermiş Türk milleti yapıyor. Kimseyi serbest bırakmıyor. Oradaki insanlara destek oluyor.”

Aristokrat, “29 Ekim 2023’ten sonraları, Cumhuriyet’in ikinci asrında, Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu ülkeyi kimesne tutamayacak. Bugüne büyüklüğünde güvendiniz, inandınız sizi utangaç etmedik. Tayyip Erdoğan, yüzünüzü dünyanın hiçbir yerinde yere eğdirmedi, eğdirmeyecek bile tecrübesiyle, bilgeliğiyle, çalışkanlığıyla.” ifadesini kullandı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer’in iki ahit evvel, şişman benzeri hesaplı kriz yaşayan Lübnan’bile olduğunu nâkil Soylu, 0-2 gözyaşı füru amacıyla benzin talebinde bulunulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine, Lübnan’a azık gönderilmesi üzerine buyruk verdiğini dile getiren Soylu, “Tığ deminden AFAD üzerinden gönderiyoruz. Vakit Kaybetmeden devletten değil, bilcümle sivil cemiyet örgütlerinden, ihsan veren herkesten alıyoruz. Unundan çayına büyüklüğünde, sütünden farklı gıda maddelerine büyüklüğünde hepsini alıyor ve gönderiyoruz.” dedi.

Amerika’nın akıbet 3 yılda, PKK’ya ve PYD’ye 2 bilyon dolar yardımı resmi kendisine yaptığını tamlayan Aristokrat, kendilerinin elbette bir tezgahla yüz yüze kaldıklarını bildiklerini, onların ise bu milleti bilmediklerini aktardı.

“Tezkereye ‘hayır’ diyenlerin lafına bakmış olsaydık orada aynı yıldırı koridoru oluşturacaklardı”

Yemeden Içmeden bu coğrafyadan sorumlu olmadıklarını kaydeden Soylu, “Biz etrafımızdaki coğrafyadan de sorumluyuz. Bunu bilmenizi istiyoruz. Çünkü biz hep birlikte iri ayrımsız coğrafyayız. Üzerimize sorunları yıkıp, istedikleri kadar bizle polat çomak oynamaya çalışacaklar. Buna cevaz etmeyeceğiz. Tezkereye ‘hayır’ diyenlerin lafına bakmış olsaydık, Kılıçdaroğlu’nun lafına bakmış olsaydık, Hatay’ın ötesinden Hatay’a, Gaziantep’in ötesinden Gaziantep’e, Kilis’in ötesinden Kilis’e baştan sona havan topu atacaklar, ülkemizin huzurunu ve sükununu bozacaklar, orada tıpkısı terör koridoru, yıldırı devleti oluşturacaklardı.” diye niteleyerek konuştu.

“Başörtülü valimiz var, facia mi koptu”

Konuşmasında 28 Küçük Ay dönemini hatırlatan Aristokrat, “Bu ülkenin temel değerlerini ötekileştirmek üzere ellerinden mevrut herhangi bir şeyi yaptılar. İnsanların kıyafetlerine karıştılar. Hangi olacak yani? Başörtülü valimiz var, kıyamet mi koptu? Karı generalimiz var, kıran mi koptu? Bu ülkenin hangi büyüklüğünde iri bire bir zenginliği varsa hepsini bir araya getirebilecek anlayışı oluşturabilecek adımı atabilmek, bittabi ki bizim öz ülkemizin oluşturduğu zenginliğin sonucudur.” açıklamasında bulundu.

Dünyada, serencam 300 yılda Batı’nın hâkim olduğunu ve bu makası kapatmak istediklerini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

“Kafamıza vurdular, ‘Bize tabi olmazsanız sizi namevcut ederiz’ dediler. İlk nöbet 21’inci asrın esasen itibaren biz bu makası kapatıyoruz. Çıldırmaları bundandır. Soylu Erki saldırıları, ambargoları, Türkiye’yi çamurlamak istemeleri bundandır. LGBT midir nedir, cinsiyetsizliği bu ülkenin üstüne geçilmek istemeleri ağız ağıza bundandır. Yabansı yabansı işleri başımıza bürümek istemeleri bundandır. İlk geçmiş alıştıracaklar, sonraları çoluğumuzu çocuğumuzu, gelecek neslimizi elimizden alacaklar.”

Terörle mücadelenin, yalnızca teröristle savaşım olmadığını vurgulayan Soylu, tıpkısı zamanda ülkenin seçkin tarafının huzuru, alay malay kalkınması ve refahının oluşturulması olduğunu dile getirdi.

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın, yüzyıllık bire bir enfrastrüktür hazırladığını tamlayan Aristokrat, yollar, üniversiteler, anaokulları, barajlar, gaz çalışmaları, İstanbul Hava Meydanı, Çanakkale Köprüsü, tüneller ve özge köprülerin herhangi bir birinin yüzyıllık enfrastrüktür olduğunu kaydetti.

Reisicumhur Erdoğan, telefonla bağlanarak vatandaşları selamladı

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Icra Vekili Soylu’nun Ala Mahallesi’ndeki ziyareti esnasında telefonla bağlanarak, buradaki vatandaşları selamladı.

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, “İnanıyorum kim sizler önümüzdeki seçimlerde daha çok Mercanköşk’üstelik çokça henüz ayrımlı benzeri ses getireceksiniz. Şile doğrusu bizim için tıpkı kermen. Nedeniyle Mercanköşk’nin kalesinden inşallah çok daha ayrımlı tıpkı gürültülü getireceğinize inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

Bir vatandaş, Cumhur Reisi Erdoğan’ın sözleri konusunda, “Bu kaleyi kimse yıkamaz Cumhurbaşkanım.” diyerek seslendi.



Share: