Hakkari’deki Sineber Şelalesi tabiat tutkunlarının yıpranmamış rotası oldu

Hakkari’da saf güzelliğiyle öne çıkan Sineber Şelalesi, bir nice ilin yanı sıra türlü ülkelerden kente mevrut doğaseverlerin genişlik haddinden fazla görüşme ettiği rotalardan biri oldu.

Huzur ve cüret ortamıyla yıllardır gizli artan güzellikleri yeniden keşfedilen Hakkari’birlikte şita, çığlık ve natür turizminde canlılık yaşanıyor.

Kentte, merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Kaval köyü sınırlarındaki şelale, el değmemiş doğası ve kanyonuyla, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Yeşilliklerle kaplı kayaların arasından süzülen, bir bölümü dahi metrelerce yükseklikten akan suları ile ziyaretçilere eşsiz görüntü sunan şelale, doğaseverlerin yeryüzü haddinden fazla temizlemek istediği yerlerin başında geliyor.

Doğa ile iç içe antlaşma geçiren, şelaleden akan suyun sesiyle geçim bulan ziyaretçiler, suda yüzüp nazirsiz manzaranın tadını çıkarıyor.

Aydın’dan mevrut Hasan Doğukan İnce, AA muhabirine, bir kol doğaseverle köye geldiğini ve şelaleyi gördüğünde farklı bire bir heyecan yaşadığını söyledi.

Kentte görülmesi müstelzim bir nice yerin olduğunu anlatan Doğukan, “Burası yoz çokça iyicene, natür harikası benzeri vadi. Ege’dahi hakeza bire bir saha görebileceğimi zannetmiyorum. İstanbul’dan, Konya’dan arkadaşlar var. Hep da haddinden fazla beğendi. Ziyaretçiler çetin şekilde geliyor. Haddinden Fazla domuzuna fotoğraflar birlikte çektik. Burası insanın gelip huzurla dinlenebileceği bir kayran. Haddinden Fazla etkilendik.” dedi.

Van’dan gelen kafileye delalet eden Ömer Demez bile şelalenin gezilip görülmesi müstelzim aynı meydan olduğunu dile getirerek, “Turizme kazandırılması gereken bire bir kayran. Geçen sene bile iple tırmanış yapmıştım. Majör ayrımsız yer. Yapısı itibarıyla ayrımlı tıpkısı şelale. Üç etaptan oluşuyor. Burası haddinden fazla bandaj çekiyor. Geçen sene üstelik gelmiştik. Bugün bile 32 kişiyle geldik. Burada dinlenme kampı birlikte kuracağız.” ifadelerini kullandı.

Polonya’dan gelen Magdalena Ahali ise arkadaşlarıyla kente geldiğini ve burada bulunmaktan kıvançlı olduğunu belirtti.

Umum, bölgeyi beğendiğini ve ahenktar devir geçirdiğini aktardı.

Kent sakinlerinden Açık Deniz Ulalı birlikte herkesi şelaleyi görmeye davet ederek, “Burada böyle tıpkı güzelliğin olduğunu bilmiyordum. Herkesi buraya nida ediyorum. Çokça adamakıllı bire bir suyu var. Manzarası süper. 50-60 şahsiyet domestik ve yabancı gruplar geliyor.” diyerek konuştu.



Share: