HDP’li vekilin ‘Kürdistan’ sözlerine YANLIŞSIZ Öğür İl Başkanından reaksiyon

DOĞRU Öğür Çanakkale İl Başkanı Naim Çalınmış, Çanakkale’nin Dağ beldesinde planlı Eksiksizlik Kurkut Ayak Topu Turnuvası’nda ‘Kürdistan’ ifadesi kullanan HDP Antalya Mebus Kemal Bülbül’e, “Bu yaşanan hikâye şehrimizde birçok vatandaşımızın yüreğini acıtmış, şehrimizde şehit sakıt şüheda kenti Çanakkale’mizdeki binlerce şehidimize rağmen burada onların kemiklerini sızlatan hadiseye amil olmuşlardır” diye niteleyerek tepki gösterdi.

10 Ağustos Çarşamba günü Çanakkale merkeze merbut Kepez beldesinde HDP Bilgisizlik Merkezi ve HDP Karı Meclisi aracılığıyla Dağ Spor Kulübü marifetiyle işletilen halı sahada HDP Antalya Mebus Kemal Bülbül’ün de misafir olarak katıldığı Eksiksizlik Kurkut Futbol Turnuvası düzenlendi. Turnuvada benzeri müracaat özne HDP’li Milletvekili Bülbül, “Türkiye’nin ve Kürdistan’ın apayrı yerlerinde turnuvayı sürdüren arkadaşlara de sevgiler, saygılar ve başarılar” ifadesini kullandı. Bunun üzerine geçkin Kepez Spor Kulübü Başkanı Ahmet Rasim Başak ve Acı Spor Altyapı Sorumlusu Haysiyet Topsoy, “HDP Cahillik Merkezi aracılığıyla Kemal Kurkut Ayak Topu Turnası düzenlenmiştir. Nişan Spor’un işlettiği halı sahada düzenlenen bu turnuvadan Kepez Spor Başkanı ve yönetimi adına bilgimiz, alakamız ve iznimiz asla olmamıştır. Kamuoyunda tartışıldığı gibi bizim da milli duygularımızı zedeleyen tıpkı davranıştır. Bu yüzden Acı Spor’daki görevlerimizden çekilme ediyoruz” şeklinde yayınladıkları açıklamayla ricat ettiklerini duyurdu.

“Ne mantık, hangi akılla bu olaya izin ettiğini biz alçalma ediyoruz”

HDP’li vekilin ‘Kürdistan’ sözlerine reaksiyon gösteren DÜRÜST Öğür Çanakkale İl Başkanı Naim Çalma, “10 Ağustos Zaferi’nin 107. yıldönümünün kutlandığı bu kıymetli iklimde Çanakkale’mizde bu lahut topraklarda HDP’li nazır ve beraberindeki heyetin düzenlediği benzeri futbol turnuvasına tanıklık ettik. Bu futbol turnuvasında HDP’li icra vekili ‘Kürdistan’ söylemlerini haddinden fazla rahatlıkla kullanabildi. Bittabi bu turnuvanın yapıldığı düz Acı Spor Kulübü’nün sahası. Kepez Spor Kulübü’nün başkanının, ‘Benim bu organizasyondan haberim bulunmayan. Bu sahayı kullanmaları için bizden her talepleri olmadığı’ sözlerinin arkası sıra kendileri çokça benbenci tıpkısı davranış sergileyerek ricat etti. Acı Spor Kulübü Başkanının istifasından anladığımız üzere bu saha ‘Kürdistan’ söylemlerini kullanabilen nazır ve beraberindeki heyetle bu arada arkalarına birini, kâh güçleri alarak bu işi yapabildiklerini biz anlıyoruz. Acı’üstelik tıpkısı belediye başkanı var. Dağ’deki yerli yöneticinin, uray başkanının ne eseme, ne akılla bu olaya müsaade ettiğini biz iptila ediyoruz. Kendisinden ayrımsız izah bekliyoruz” dedi.

“HDP’li vekilin ‘Kürdistan’ söylemine cevaz fail bir idareci aklını katiyen akseptans etmiyoruz”

Böyle bir gelir cevaz eden aynı yönetici aklını akseptans etmediklerini tamlayan Makas, “Esasen bir şekilde benzeri heyetin Geçit Komutanlığındaki askeri personelimizin çöpünü toplamaktan çekinme eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan askeri personelin çöpünü toplamazken, burada o heyete mağaza tahsis etmesini esefle kınıyoruz. Şehrin evcil yöneticileri şehrin yerli dinamiklerini değerlendirip, şehrin vicdanına göre akıntı etmesi müstelzim kişilerdir. Fakat tığ burada Kepez Belediye Başkanını hangi bile Çanakkale Uray Başkanını şehrin dinamiklerini göz önünde bulundurarak, şehrin hassasiyetleri, değerlerini ayn önünde bulundurarak debi etmediğini düşünüyoruz. Bu yaşanan hadise şehrimizde birçok vatandaşımızın yüreğini acıtmış, şehrimizde şehit düşen şüheda kenti Çanakkale’mizdeki binlerce şehidimize karşın burada onların kemiklerini sızlatan hadiseye etken olmuşlardır. Bakın burada 15’lilerin, burada Anadolu’nun binlerce şehidimizin yattığı topraklarda yaşıyoruz. Bu topraklar hepimizin tamam maneviyatıyla cemaat çıkmamız gereken topraklar. Ancak burada aynı HDP’li vekilin ‘Kürdistan’ söylemine izin eden bire bir becerikli aklını katiyen akseptans etmiyoruz. Burada yerel yöneticilerin sorunları rastgele kimse kendileri karışma gereğini yapmasını acilen bekliyoruz” ifadelerine vadi verdi. – ÇANAKKALE



Share: