Batman’da okullar açıldı: Taşımacılık fail servisler denetleniyor

Batman’ın Sason ilçesinde 2022-2023 yetişek-öğretim yılı ikinci döneminin başlamasıyla alay malay Kurnaz gidiş geliş ekipleri okul servislerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Sason’da 2021-2023 karayolları Gidiş Geliş Güvenliği Gösteri Planı dahilinde, eğitim bilimi-tedris yılı ikinci dönemi başlamasıyla gelişigüzel, Sason İlçe Jandarma karakol komutanlığı trafik jandarması vasıtasıyla meslek servis araçları denetimi yapılarak okullarda öğrencilere yönelik gidiş geliş eğitimi verildi.

Okul methal yokuş saatlerinde okul bölgelerinde ve esas caddelerde görev düz bitirmiş gidiş geliş ekipleri, servis minibüslerini mıhsıçtı denetimden geçiriyor. Belgelerden araçta bulunması müstelzim malzemelere büyüklüğünde seçkin şeyi bir bir denetleyen ekipler, tıpkı zamanda serviste kâin öğrencilere da okul servis araçlarında uyulması müstelzim kurallar için bilgiler verdi. Öğrencilerin çekinmezlik ve erinçli tıpkı ortamda gezi yapmaları ve gidiş geliş eğitimi almaları çerçevesinde planlı denetimlerin bitmeme edeceği bildirildi. – BATMAN

Share: