Bodrum Belediye Başkanı Aras, Büyük Taarruz’un 100. Yılında Afyon’da

Bodrum Şehremini Ahmet Aras ve beraberindekiler, Iri Taarruz’un 100’üncü yılında Afyonkarahisar ve Kütahya’da mevcut şehitlikleri ziyaret etti, Galibiyet Yürüyüşü’ne katıldı.

Ziyaretlerde Komutan Aras’a Gündeş Yaşamı Terviç Derneği (ÇYDD) Bodrum Bölüm Başkanı Meral Saraçbaşı, ÇYDD öğrencileri ve CHP Bodrum Karı Kolları Başkanı Düş Anıl Özdoğan haremlik etti. Saika Kemal Şehitliği’nden başlayan ziyaretlerde Aras ve beraberindekiler; Zafertepe Şehitlik Anıtı, Dumlupınar Şehitliği ile Afyon Şuhut’ta mevcut Atatürk Evi’ne gitti.

Şuhut ziyaretinin peşi sıra Galebe Yürüyüşü’ne katılan Aras ve beraberindekiler Büyükkalecik Köyü’ne akım etti. Iri Taarruz’un 100’üncü yılında, Türkiye’nin ciharıyek yanından ziyaretçi akınına uğrayan Kocatepe’de doruk yürüyüşü yapıldı. Kestirmece üç kilometrelik doruk yürüyüşünde Aras’a, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Komutan Yardımcısı Seyit Torun de haremlik etti.

Musahabe ile ait mütekellim Aras, şunları söyledi:

“BEHIŞT TOPRAKLARIN DEĞERİNİ SEÇME ANTLAŞMA KORUYACAĞIZ”

“30 Ağustos Galebe Bayramı’nın 100. yılında, Modern Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi mensuplarıyla, öğrencilerimizle, başkanlarımızla, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanımızla beraber, Afyon gezisine geldik ve burada şehitlikleri dolaşıyoruz. Utku Tepe’ye gittik, Dumlupınar’a geldik. Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nı gördük. Martir Mülazım Yıldırım Eksiksizlik’in Şehitliği’ne gittik. Oraları gördük ve o günleri gene hatırladık, dimağlarımıza yine kazıdık. Anadolu’muzun bağrında sunulan istiklal mücadelesini, bu behişt toprakların değerlerini temas zaman koruyacağız.”



Share: