Başiskele’de melfuf zam protokolü imzalandı

Başiskele Belediyesi, şişkinlik artışına karşı aile ayında zam düzlük kül belediye işçilerine ilişik bindirim düzenlemesi yaptı.

Başiskele Belediyesi’nde fariza yapan cemi işçileri havi yüzde 30’luk sevap artışına ilgili Şişko İş Sözleşmesi Ek Protokolü, Başiskele Şehremini Yasin Özlü ve Bakım İş Sendikası Kocaeli Yazıhane Başkanı İdris Ersoy tarafından şehremaneti meclis binasında düzenlenen törenle imzalandı. Bilcümle belediye çalışanlarına Orak Ayı 2022’den itibaren etkin olmak için yevmiye ve içtimai haklarına yüzde 30 mülhak zam düzenlemesi yapıldı.

“Çalışma arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz”

Törende müşavere yapan Belediye Başkanı Yasin Özlü, global hesaplı akse zımnında yaşanan enflasyona karşı şehremaneti çalışanlarını ezdirmeyeceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Başiskele’mize şereflendirme ettiler. Yapılan mitingde alelhusus ilçemizden mufassal bire bir süre bahsetmesi, hizmetlerimizi detaylıca söylemesi bizi fazlasıyla bahtiyar etti ve gururlandırdı. Moral ve motivasyonumuzu henüz dahi arttırdı. Dünyamız toptan kazançlı akse içerisinde. Sayın Cumhurbaşkanımız bu global krizin etkilerini arz aza irca etmek için toplumumuzun seçme kesimine olduğu kabilinden çalışan kesimi için şişman çaba ve fedakarlık gösteriyor. Belediyeler olsun, eksiksiz kamu ve kuruluşları çalışanları olsun, tüm iştirakçi kesimin maaşlarına balaban oranda zam yaptı. Cumhuriyet Altını tarihinin bildirme fazla minimal ücret zammı Cumhurbaşkanımız tarafından yapıldı” dedi.

“Ortada ayrımsız sükse varsa bu hepimizin başarısıdır”

2023’ün önce çeyreğinde Türkiye’nin elan kararlı ve kıpırdak tıpkı dönme yaşayacağına inandığını vurgulayan Özlü, “Bizler de Cumhurbaşkanımızın gösterdiği murat doğrultusunda etkin arkadaşlarımızın bu oluşan enflasyon ortamında hiçbir zaman gerisinde bırakmadık, bırakmayacağız üstelik. Cumhurbaşkanımızın minimum ücretle ilişik yeni düzenlemeyi açıkladıktan bilahare hızla ertesi dolaşma sabahında hemencek biz dahi uray çalışanlarımızın maaşlarıyla ilişkin muktezi açıklamayı fail belediyelerden birisi olduk. Hatta uray çalışanlarımızla ilgili bakir düzenlemeyi açıklanan evvel uray olduk. Bizler enflasyonun karşısında sizleri ezdirmeyeceğiz. Ortada bire bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır. Bütün gelişigüzel ekibimizle fiilen bu başarı, bu güzel işlemler ortaya çıkıyor. Bu yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkürname ediyorum. Bu noktada Cumhurbaşkanımız bizlere ayrımsız hedef gösterdi. Biz birlikte yıpranmamış düzenlemeyle say arkadaşlarımızı mağdur etmiyoruz” diyerek konuştu.

“İşçi arkadaşlarımızın kurum gücünün kaybolması zımnında tıpkısı aleniyet bindirim yapıldı”

Bakım İş Sendikası Kocaeli Yazıhane Başkanı İdris Ersoy ise “Dünya iktisadi tıpkısı krizden geçiyor. Bittabi bu krizin ülkemizde üstelik yansımaları maalesef oluyor. Bundan periferi da aile ayında asgari ücrete yapılan zamdan ahir süreçte para şişkinliği oranlarının yeniden faziletkâr çıkması cihetiyle işçi arkadaşlarımız için aleniyet remiks yapıldı. Tığ de para şişkinliği rakamlarının yukarı akla yatkın çıkmasından kontekst iştirakçi arkadaşlarımızın alım gücünün zayıfladığını gördüğümüz amacıyla kamuoyunda bunu deşifre ederek, şehremaneti başkanlarımızla görüştük. Asgari ücrete yüzde 30 uzaklık remiks yapılmasından hemencecik sonraları Büyükşehir Uray Başkanımız Tahir Büyükakın ile görüştük ve vacip açıklamayı yaptı. Büyükşehir’den tezce bilahare ekleme zam ile ilgili önceki açıklamayı yaparak iştirakçi arkadaşlarımıza müjdeyi veren Yasin Başkanımıza de buradan antrparantez teşekkürname ediyorum. Tanrı kendisinden razı olsun” şeklinde konuştu. – KOCAELİ

Share: