Henüz evvel on paralık beygir görmemişlerdi… Şimdi imtihan stresini ata binerek atıyorlar

Daha önce on paralık atlama beygiri görmemişlerdi… Deminden imtihan stresini ağababa binerek atıyorlar

KASTAMONU – Kastamonu’de Daday ilçesinde hayata geçirilen proje ile hayatında hiç at görmeyen öğrenciler ata binerek sınavlara hazırladıkları süreçte yaşadıkları stresi atıyor.

Daday Kaymakamlığı ile Daday İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla alelhusus daha öncesinde hayatlarında hiç beygir görmemiş evet üstelik tek ata binmemiş öğrencilere müteveccih çalışma başlatıldı. Başlatılan bu emek çerçevesinde Kastamonu’birlikte ülke merkezi ve 19 ilçesinde okullarda eğitim bilimi gören öğrenciler, İlçe Kaymakamlıklarının birlikte destekleriyle Daday Atlı Sağaltım ve Nazir Binicilik Tesisine getiriliyor. Merkezi konuşma fail öğrenciler, hem atları seviyor hem de ağababa binerek sınav stresini atıyor. Alelhusus evvel etapta Liseye Methal Sınavına hazırlanan 8’inci dershane öğrencilerin sınava motive olmaları için Daday ilçesine getirilerek ata binmeleri sağlanıyor. Öğrenciler, başlatılan bu himmet çerçevesinde hem efsanevi sevgisini kazanıyor hem üstelik dede binerek güzelce koridor nakil imkanı buluyor.

70 mektepli, Daday Atlı Sağaltım Merkezini konuşma etti

Daday Kaymakamlığı ile Daday İlçe Milli Yetişek Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan düzentileme çerçevesinde Ağlı Kaymakamlığının de destekleriyle 70 öğrenci, minibüslerle Daday Atlı Tedavi ve Benzeri Binicilik Tesisine getirildi. Aralarında anaokulu, beş ve ortaokul öğrencilerinin birlikte bulunduğu barhana, öğretmenleri ve okul idaresinin nezdinde Daday Atlı Sağaltım Merkezi’hangi gelerek burada eğitmenler nezaretinde atları sevdi. Bir süre atları inceleyici öğrenciler, peşi sıra eğitmenler nezaretinde ağababa binerek adamakıllı sıra nakil imkanı buldu.

“Daday’ın tanıtımına katkı vermiş oluyoruz”

İlçelere yönelik yaptıkları bu çalışmayla Daday’ın üstelik tanıtımına katkı vermiş olduklarını belirten Daday İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürü ve Daday Atlı Tedavi ve Nazir Binicilik Tesisi Müdürü Ahmet Hoş, öğrencilere ve hususi bireylere normal binicilik derslerinin yanında ilçelerden gelen öğrencilere birlikte günü birlik ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçelerden gelen öğrencilere hem ata bindirdiklerini hem birlikte beygir sevgisini aşıladıklarını tamlayan Körpe, “Tedavi merkezimizde nelerin bulunduğunu birlikte anlatıyor hem ilçemizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz hem dahi merkezimizin tanıtımını sağlayıp bir zamanda gerekseme sahibi hususi erler varsa onlara birlikte gine termin vererek eğlenceli yetişek almaları üzere icraat yürütüyoruz. Bu çerçevede hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize, yöneticilerimize, velilerimize destek sağlamış oluyoruz hem Kastamonu’nun tanıtımına hem üstelik Daday’ın tanıtımına ulama vermiş bulunuyoruz” dedi.

“Hep ilçelerimiz sırasıyla merkezimizi ülfet ediyorlar”

Bütün ilçelerin sırasıyla randevu sistemine bakarak Daday Atlı Sağaltım Merkezini musahabe ettiklerini anlatan Leziz, “Bütün ilçelerimiz sırasıyla merkezimizi mülakat ediyorlar. Randevu usulüyle çalışıyoruz. Mevrut mektepli sayısına bakarak önceden burada tıpkısı iş planı çıkartıyoruz. Hem tesisimizin ziyareti hem atlar ile binicilik faaliyeti hem de burada planlı etkinliklerin tanıtımı noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hep ilçelerimiz ile bu çalışmaları yürütmeye bitmeme edeceğiz. Taşköprü ilçemiz geldi, bugün Ağlı ilçemizi ağırlıyoruz. Elan sonrasında İhsangazi, Dil de randevularını aldı. Sırasıyla seçme ilçemize tıpkısı çağ tahsis edeceğiz. Aynı zamanda özel bireylerimizin salı ve perşembe günleri eğitimleri var. Onların eğitimlerini bile aksatmadan bu çalışmaları yürütüyoruz. Gelen öğrencilerimizin yüzde 95’i daha önce hiç atla karşılamamış, ağababa binmemiş, atla geçenek geçirmemiş öğrenciler. Başta aynı çekingenlik olsa bile atlarımız eğitilmiş, hele hususi erler ile ilgili tedavi atlarımız var. İlk 5 an bilahare rastgele özdek çokça henüz iyicene oluyor. Hem hasse bütünlemesine kadar giden icraat gerçekleştirerek öğrencilerin özgüvenlerine ulama sağlıyoruz hem üstelik efsanevi sevgisi, atların hangi kadar mecbur olduğu ve insana hangi kadar yakın olduğunu dallar kendinden görme etmiş oluyorlar” diyerek konuştu.

“Burada böyle benzeri tesis olduğunu bilmiyorduk”

Tesisi haddinden fazla beğendiğini ve elan geçmiş böyle benzeri tesisin Daday’bile olduğunu bilmediğini belirten Ağlı Nedime Kayaç İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Turan Kebapçı ise, “Hakeza tıpkı meydan olduğunu biz bilmiyorduk, burasının kaymakamlığa sınırlanmış At Tedavi Merkezi olduğunu öğrendik ve kaymakamımız hisse senedi birliğinde buraya ziyarete geldik. Burada öğrencilerimiz ağababa binmeyi ve beygir sevgisini öğreniyorlar. Dede yaklaşımı ve burada hayvan sevgisini bile tatmış oluyorlar. Hakeza tıpkısı projede yer aldığımız için çok mutluyuz. Böyle bir format olduğunu dahi imdi herhangi bir yerde söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Sınava motivasyon amaçlı buraya geldim, burasını bile haddinden fazla beğendim”

Atları görünce haddinden fazla heyecanlandığını anlatım eden Ağlı İmam Dil Cambazı Ortaokulu 8.dershane öğrencisi İrem Bal üstelik, “Sınava güdeleme amaçlı buraya geldim. Atları ego çokça seviyorum. Burası çok adamakıllı bire bir düzlük. Buraya benzeri elan gelmeyi düşünüyorum. Ben elan öncesinde atlama beygiri görmüştüm ama binmemiştim. İnşallah bugün ilk defa ağababa bineceğim. Burasını dahi çok beğendim” dedi.

8. derslik öğrencisi Zeynep Gül Kaplan de, “Daday At Çiftliği Projesini ego haddinden fazla sevdim. Kaymakamlığımıza bile çokça teşekkür ediyorum. Tek ağababa binmemiştim, ilk kez burada bineceğim. Çok evire çevire ve haddinden fazla manalı aynı proje ergin hasis.

Share: