2022 yılında 260 bin güç Akdamar Adası’nı ziyaret etti

2022 yılında 260 bin güç Akdamar Adası’nı müzakere etti

VAN – Van Gölü’nde bulunan ve rastgele yıl binlerce turistin ülfet ettiği Akdamar Adası ve üzerindeki Akdamar Anıt Müzesi’ni 2022 yılında 260 binin üstünde birey ziyaret etti.

Van’dahi yer kayran harabelik yerlerinin seçkin yıl binlerce evcil ve ecnebi turisti ağırladığını tamlayan Van Hars ve Turizm İl Müdürü Erol Fikirli, 2022 yılını hem pandemiden çıkışın hem turizm ile yeniden kavuşmanın ve turizm üzerinden dünyaya açılmanın tıpkı kapısı yerine algıladıklarını söyledi. 2022 yılında 50 milyona mail insanın Türkiye’yi ülfet etmesinin balaban tıpkı gato olduğunu ve il olarak da bu pastadan mebzul tıpkı nasip alınması gerektiğini belirtti. 2022 yılında tahminî 310 bin yerel ve ecnebi turistin müze ve harabelik yerleri konuşma ettiğini vurgulayan Akıllı, “Bu birlikte 2019 yılı yani pandemiden geçmiş ile kıyasladığımızda 260 bini buluyordu. Aradaki farkın kapatıldığını ve 2023 yılı itibariyle dahi Van ve ülkemiz amacıyla turizm anlamında bereketli bir dirimsel olacağını, mebzul tıpkısı tirajın yakalanacağını şimdiden görmek kabil peki. Temennimiz ve umudumuz de bu yönde. Yapılacak olan icraat da bunu gösterecek. Tabi yapılacak olan icraat neticesinde 2023 yılında çıktı ziyaretçi potansiyelini yakalamayı hedefliyoruz. Hedefimiz olan 500 bini yakalayabilmek için icraat ayırmak zorundayız” dedi.

Turizmin ayrımlı bileşenlerin benzeri araya gelmesiyle oluşan ayrımsız kesim olduğuna dikkat çekici Düşüncesiz, “Bu sektörün bileşenlerini siz hangi büyüklüğünde hararetli tutabilirseniz, ilin tanıtımına yardım sağlayabilecek fonksiyonları elan ongun yöre plana alabilirsiniz ve elan fazla turizm alanında destinasyon alanları oluşturabilirseniz, hem geceleme hem üstelik konaklama açısından daha çok ziyaretçinin ili görüşme etmesine olanak sağlamış olursunuz. Bu bağlamda yapılacak olan icraat, turizm anlamında yakaladığımız istatistiğin 2023 yılında daha eğin bire bir seviyeye taşınması ortamında ayrımsız menent oyun edecektir” ifadelerini kullandı.

2022 yılında yerli ve ecnebi turistlerin sunu haddinden fazla Akdamar Anıt Müzesi’ni görüşme ettiklerini belirten Beyinli, “Ağırlıklı kendisine UNESCO Acun Eğreti Mirası listesinde düzlük kayran Akdamar Adası’nda ziyaretçi sayısının bundan sonra olduğunu görmekteyiz. Hem mıntıka turu ile yapılan tatlı tıpkısı gezi hem karşınızda Artos Dağı’nın güzelliği ile alay malay masmavi denizin ortasında inci üzere parlayan Akdamar Abide Müzesi’nin, bundan sonra ziyaretçi çekmesine faktör oluyor. Bu çabucak Akdamar beden değil, Akdamar’dan sonradan Van Kalesi, Çavuştepe Kalesi ve Urartu Müzemiz var. Bunları total olarak değerlendirdiğimizde bu sayıyı değişik ören yerlerimize de aktarma etmek zorundayız. Ancak 2022 yılı istatistiğine baktığımız ant kestirmece 260 binin üzerinde insanın takkadak Akdamar Abide Müzesi’ni ülfet ettiğini izah etmek mümkündür” diye niteleyerek konuştu.

Share: