Emek ve Sosyal Düzenlilik Bakanı Âlim, Kırşehir Valiliğini ziyaretinde konuştu Açıklaması

Mücahede ve Toplumsal Asayiş Bakanı Vedat Bilimci, Türkiye’nin zaman dünyada sulh kuran benzeri mevki konumunda olduğunu söyledi.

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara’yı görüşme fail Vekil Âlim, Ahilik Haftası’nda Kırşehir’dahi olmaktan ayrı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Vekil Bilim Adamı, kentin tarihi ve kültürel zenginliğinin Selçuki Devleti’nden bu yana bilindiğini vurgulayarak üretim kültürünün merkezlerinden birinin da Kırşehir olduğunu tabir etti.

Türkiye’nin akıbet zamanlarda iri ongunluk kaydettiğini belirten Bilim Adamı, dünyada hangi iş varsa o sorunun çözümünde söz sahibi olduğunu dile getirdi.

Bir insanlık sorunu haline mevrut Ukrayna savaşı vesilesiyle buğday ve beslenme, hububat meselesinin ortaya çıktığına meni fail Vekil Bilimci, “Tahıl sorununu çözen Türkiye oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatifi ile sorun çözüldü. Avrupa, dünyanın özge bölgeleri amacıyla şişman zılgıt olan kıtlık sorunu çözüldü. Rüya ederiz erke sorunu, hassaten savaşın çözümü üzerine Türkiye’nin inisiyatifleri akıbet verir. Bu, Türkiye’nin gücünü, tarihî önemini, konumunu ortaya koymaktadır.” diye konuştu.

Tarihin farklı ayrımsız şekilde devam ettiğini tamlayan Vekil Bilgin, şunları kaydetti:

“Türkiye bu coğrafyadaki rolünü devam ettirmektedir. Bu, Türkiye’nin bugünü ile olduğu kadar yarını ile da ait. Türkiye zaman dünyada hazar kuran ayrımsız talih konumundadır. Suriye’dahi barışı tığ kurmaya çalışıyoruz. Libya’dahi, Kafkaslar’birlikte Türkiye kurmaya çalışıyor. Azerbaycan olayı bibi güncel. Türkiye’nin böyle bire bir merkezi konumda olması ve tarihsel rolünün bitmeme etmesi bizim açımızdan haddinden fazla muhteşem.”

Vali Buhara dahi Kırşehir’birlikte yapılan çalışmalarla ait hikmet verdi.

Bakan Âlim’e ziyaretinde, Ticaret Vekil Yardımcısı Sezai Uçarmak, YANLIŞSIZ Tümen Kırşehir Mebus Mustafa Kendirli, AK Öğür Ankara Saylav Hacı Turan, Kırşehir Şehremini Selahattin Ekicioğlu, Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, YANLIŞSIZ Fırka Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal ve memleket protokolü zevcelik etti.

Share: