CHP’li Çakırözer Basın Kanunu Teklifi’ne aksülamel gösterdi

CHP Eskişehir Milletvekili Yengi Çakırözer, Basın Kanunu Teklifi’ne, “Sansüre, susturmaya, sindirmeye ‘hayır’ diyoruz.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Çakırözer, Medya Dayanışma Grubu adı altında toplanan matbuat çığır örgütlerinin temsilcileri ile Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 27. Çevrim 6. teşri yılının ilk Umumi Kurul toplantısının Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Farklılık Yapılmasına Dayalı Kanun Teklifi’nin görüşmeleri ile başlayacağını anımsattı.

İktidarın dezenformasyonu önleme gerekçesiyle getirdiği teklifin tamlık anlamıyla tıpkısı sansür, toplumu sindirme, susturma amacı taşıdığını müstakbel süren Çakırözer, “Zaman bu kürsüyü meslektaşlarımıza, gazetecilere bırakıyoruz. Tığ ise görüşlerimizi Umumi Asamble salonunda dile getireceğiz. Biricik söyleyeceğim; ‘Sansüre, susturmaya, sindirmeye hayır.’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonraları Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Başkanı Eksiksizlik Aktaş, Medya Dayanışma Grubu yerine hazırlanan ve matbuat meslek örgütlerinin çekincelerini içeren 10 maddelik matbuat metnini okudu.

Share: