Bursa haberleri… Bursa İl Çalıştayı başladı

Bursa İl Çalıştayı başladı

BURSA – Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), yoluyla 2024-2028 Bursa Eskişehir Bilecik Toprak Planı çerçevesinde Bursa İl Çalıştayı başladı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), marifetiyle 2024-2028 Bursa Eskişehir Bilecik Kesim Planı çerçevesinde Bursa İl Çalıştayında kalkınma amacıyla posta haritası ve stratejiler ele alındı. Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Zeki Durak, hava ve kuruluşların yetkilileri hazır bulundu. BEBKA Genel Sekreteri Durak, “2014-2023 mıntıka planının sonuna geldik. Önümüzde 2024-2028 yılları arasında bölgemizde yapılacak icraat, yatırımlar, bölgenin vurgun ve hararetli yönleri masaya yatırılacak. Bu çalışmalardan bilahare katılımcılardan almış olduğumuz verilerle kaza ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Bu ziyaretler neticesinde de mıntıka planını oluşturmuş olacağız. Bu tasrif çerçevesinde da yatırımlara çarçabuk yan vermiş olacağız. Önümüzdeki 5 yılın planlaması da bu çalıştayın böylece ortaya çıkacak. İnşallah planlı ayrımsız şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

Ilbay Yardımcısı Özsoy ise, “Takkadak soylu erki anlamda bu planlar yapılmıyor. Bölgenin tarımsal, iklimsel anlamındaki destekler içre bu planlar ortaya çıkarılıyor. Kaynaklarımızı çok ferah kullanmamız gerekiyor” diyerek konuştu.

TR41 Bölgesi’nde Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı Kalkınma Ajansları Umumi Müdürlüğü koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarla kullanılmamış çağ Nahiye Planı çalıştayında, havza planı süreci üzerine katılımcılara lokma tatlısı yapıldı.

Share: