Hars ve Turizm Bakanı Ersoy, İzmir’de kadın STK temsilcileri toplantısında konuştu

Ekin ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İzmir potansiyeli çok balaban bir şehir ama maalesef bugüne büyüklüğünde akla yatkın adımlar atılmamış. Turizm üstüne tek yanlı tıpkısı politika kenarlı. Genelde iç turizme dayalı, çabucak Türk pazarına dair ayrımsız turizm politikası işlenmiş. Haddinden Fazla alım satım çeşitliliğine gidilmemiş.” dedi.

Ersoy, “2023’e Akıllıcasına Kent Buluşmaları İzmir Kadın STK Temsilcileri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nın açılışında yaptığı konuşmada, Hars ve Turizm Bakanlığındaki kadın etkin sayısının değişik bakanlıklara göre faziletkâr olduğunu söyledi.

Ülke ve site yönetiminde kadınların varlığı ve etkinliğinin, Türkiye’yi çağcıl dünyada ileriye götürecek sunu önemli konulardan olduğunu belirten Ersoy, şöyle devam etti:

“Benim açımdan İzmir, yalnız başına yetebilecek ayrımsız site. Gelişigüzel makule ihtiyacını kişi potansiyeliyle karşılayabilecek tıpkısı site. Sanayileşmeden çokça turizm, ekin ve sanatla yöre plana çıkması gerektiği, ayrışması gerektiğine inandığım aynı kent. Yapacağımız atılımlar, projelerle dünyada çok ağır meze sahibi olabilecek aynı kent. Bana icra vekili olduğumdan bu yana mevrut ‘İzmir sebep İstanbul üzerinden dünyaya bağlanıyor?’ diyerek ayrımsız söyleminiz var. Yani İzmir’i dünyaya doğrudan bağlamak İzmir’in elinde. Biz o Pınar projesini yaparken bildirme şişman kriterimiz oydu. Şayet siz daha çok istek dengesini oluşturabilirseniz şehirleri doğrudan bağlayabiliyorsunuz. aksi takdirde söylemlerle yahut cesamet teşvikleriyle bir molekül sürdürülebilir olmuyor, bağlanmıyor.”

Ersoy, akıllıca projeler yapıp bilcümle hassasiyetleri dikkate alarak, akademik bilgilerle de destekleyerek şehirlerin önünün açılabileceğine dikkati çekti.

İzmir’deki turizm faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde mevcut Ersoy, “İzmir potansiyeli çokça balaban tıpkısı site amma maatteessüf bugüne büyüklüğünde makul adımlar atılmamış. Turizm üstüne tek yanlı ayrımsız siyaset işlenmiş. Genelde iç turizme dayalı, çabucak Türk pazarına dair ayrımsız turizm politikası mamul. Çok aksata çeşitliliğine gidilmemiş. Bu yüzden atıl yetenek oluşuk.” diyerek konuştu.

Şehrin refahının gelişmesinde akla yatkın projelerin önemi

Icra Vekili Ersoy, hava meydanı ve yağız yollarının yüzde 40’ı kullanılmasına rağmen bahir yaşandığını dile getirdi.

Cuma akşamları İzmir’den Pınar’ye, iş akşamları birlikte Pınar’den İzmir’e sakil trafik olduğuna değinen Ersoy, “Turizm dönüşümü yapmazsanız elhak burada mütebeddil bire bir öz olmayacak. Yeniden o derya artarak bitmeme edecek, kilitlenme bitmeme edecek. Rastgele arttırma benzeri madde yapmadan da sorun çözülebilir.” ifadelerini kullandı.

Şehrin refahının gelişmesinin da fakat akla yatkın projelerle gerçekleştirilebileceğini kaydeden Ersoy, bu yaklaşımla bilcümle hassasiyetleri dikkate alarak çözümler ürettiklerini anlattı.

İzmir’i çok sevdiğini belirten Ersoy, “Çok beğendiğim benzeri şehir. Bakan olmadan önceki bile geldiğim ayrımsız şehir. Çokça da arkadaşım var bu bölgede ateş parçası. Ego da inşallah buralarda devam etmek isterim emekli olduktan bilahare.” değerlendirmesini yaptı.

YANLIŞSIZ Öğür İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise karı STK temsilcileriyle ayrımsız araya gelerek onların görüşlerinden faydalanmayı, siyasette kadını güçlendirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Toplantı, basına kapalı devam etti.

Bakan Ersoy, enformasyon toplantısı öncesinde beraberindeki AK Fırka’li ara sıra milletvekilleri ve İzmir İl Başkanı Kerem Yüksek Sürekli ile tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı gezdi. Kemeraltı esnafı, Nazır Ersoy’a döner kebap, meyve suyu ve lezzetli ikramında bulundu. Antrparantez Ersoy, Konak’ta yapımına başlanan ve İzmir İktisat Kongresi’nin gerçekleştirilmesi planlanan binanın inşaatını birlikte inceledi.

Share: