Samsun protokolü öğrencilerle ‘Buğday Tanesi’ filmini izledi

Samsun protokolü öğrencilerle ‘Buğday Tanesi’ filmini izledi

SAMSUN – İstanbul Milletvekili Serkan Alay’ın engelli aynı can adına mücadelesini bahis edinen ‘Buğday Tanesi’ filmi Samsun’üstelik gösterime girdi. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Görgüsüz, Canik Kaymakamı Mahmut Halal ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı filmi öğrencilerle birlikte izledi.

1 yaşındayken bire bir buğday tarlasında sâdır ateş zımnında ellerinde ve yüzünde kalıcı yanıklar oluşan İstanbul Mebus Serkan Meze, detaylı süren korkulu hizmet ve otama süreçlerinin ardından hayata tutundu. Sakat Mebus Küçümseme’ın hayatta yaşadığı zorlukları anlatan hikayesi ise filmleştirildi. Samsun’de gösterime giren film, protokol üyeleri ve 300 mektepli yoluyla heyecanla izlendi.

Film sonu açıklamalarda mevcut Samsun Valisi Görgüsüz, “Gerçeklik benzeri hayat hikayesinden esinlenerek senaryolaştırılmış olan, ‘Buğday Tanesi’ filmini öğrencilerimizle Canik Kaymakamımızla, Canik Uray Başkanımızla bu arada izledik. Aşağılık haddinden fazla birey bire bir filmdi. Engelli olmanın tümce için olabilecek bire bir laf olduğunu hiçbir antlaşma aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini alelhusus ifşa etmek istiyorum. Bittabi, burada bir engellinin hayata gümüşgöz mıhsıçtı tutununca neler yapabileceğini, hayatta kuşkusuz kudretli olacağını ve gayrı engellilere, çevresine zahir koruyucu olabileceğini bu film yardımıyla görmüş olduk. Film haddinden fazla delici ve iyicene yapılmış. Hamur hayat hikayesinden esinlenilmesi bunun etkileyiciliğini arttıran ayrımsız faktör reşit. Bu manada özürlü yurttaş ve bireylerimiz içre ayrı bire bir duyarlılık oluşturmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum” dedi.

Canik Şehremini İbrahim Sandıkçı ise “Öncelikle filmde emeği sabık herkese teşekkür ediyorum. Film süfli haddinden fazla fena hâlde müstahzar. Hayatta seçkin şeyle karşılaşma ihtimalimiz vardır. Bunun bilincinde olarak hayatımızın artan kısmını devam ettirmek durumundayız. Filmde da gördük kim her fiziksel bariyer yaşamımıza rastgele engel oluşturmuyor. İstenildiğinde, çabalama gider edildiğinde neler yapılabileceğini, üste ve hatta özge mânialı vatandaşlarımıza dahi elbette bindi olabileceklerini Serkan Meze milletvekilimizin hayatında görmüş olduk. Domuzuna ve can aynı film olmuş. Belki birlikte bu film sebebiyle zihnimizde olan engelleri kaldırmış oluruz” diye konuştu.

Share: