14 ayda mevrut 600 bin çağrıdan 483 bini gene ve temelsiz artık

14 ayda gelen 600 bin çağrıdan 483 bini tekrar ve temelsiz çıktı

350 bin nüfusluk şehirde 2 cellat 112 Acil Davet Merkezi aranmış

BİTLİS – 350 bin nüfuslu Bitlis’te 112 Ivedili Çağrı Merkezi hattına 14 ayda düşen 600 bin çağrıdan 483 bini tekrar ve asılsız davet yerine kaydedildi.

19 Haziran 2021 yılında Bitlis’te hizmete açılan 112 Çağrı Merkezi; polis, bitirmiş, ambulans, itfaiye aracı, Kıyamet ve Acil Kapsam Yönetimi Başkanlığı ve orman görünmek üzere 7 kurumu bünyesine katarak bakım vermeye bitmeme ediyor. 112 Ivedili Davet Merkezi’nde 14 ayda tahminî 600 bin çağrıya yanıt verildi. Vatandaşların yeryüzü pres anlarında hayatta kalmaları üzere tedricen yarışan ekiplerin yer balaban sorunu ise esassız ve gine fail çağrılar oldu. İl genelinde 14 ayda ülke nüfusunun 2 imansız büyüklüğünde çağrı düz 112 Evgin Davet Merkezi’ne yapılan 600 bin çağrıdan 117 bini fenomen, 483 bin davet ise mükerrer (yine eden) ve asılsız davet kendisine kayıtlara geçti.

Bitlis’te ivedili durumu olan vakalara apotr olabilmek ve sahn kurtarabilmek üzere sakır sakır telefon başında muntazır 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına mevrut çağrıların bazıları güldürürken bazıları ise pes dedirtti. Yersiz çağrılar dolayısıyla evgin çağrıları bekletmek zorunda artan çağrı merkezi çalışanları ise bazen vatandaşları ikna etmekte sorumluluk çekiyor.

Konuyla ilgilendiren açıklamalarda mevcut Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Im, 14 ayda yapılan 483 bin çağrının aynı olayın tekrarı olduğunu belirtirken, vatandaşlara 112 Ivedi Çağrı Merkezi’ni boş yere aramamaları ve meşgul etmemeleri üzerine bile uyardı. 112 Müstacel Çağrı Merkezi’nin aralıksız demeden vatandaşlara hizmet verdiğini tabir eden Eser, “112 Müstacel Çağrı Istikbal Merkezimiz, 19 Haziran 2021 tarihinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun teşrifleriyle hizmete açıldı. Kestirmece 14 aydır Bitlisli vatandaşlarımıza 112 Müstacel Çağrı Merkezi namına hizmet veriyoruz. 14 kamer içerisinde 112 Müstacel Davet Merkezimize kısaca 600 bin skor çağrı ulaştı. 600 bin nüsha çağrının 117 bini vakaya dönüşen çağrı namına kayıtlarımıza girdi. 483 bin davet ise vakaya dönüşmeyen çağrı olarak kayıtlarımıza girdi. İki nicelik arasındaki büyük farkın esas sebebi, tekrarlanmış olan çağrılardı. Bire Bir görüngü vuku bulduğu takdirde tarafımıza ulaşan önce çağrı vakaya dönüşen çağrı namına kayıtlarımıza girmekte, akabinde olan çağrılar ise tekrarlanmış olduğu amacıyla vakaya dönüşmeyen davet kendisine kayıtlarımıza girmektedir” dedi.

“14 kamer içerisinde 7 vatandaşımıza yönetsel para cezası uyguladık”

Yersiz yapılan çağrılardan çevre 7 vatandaşa yönetimsel para cezası uygulandığını belirten Eser, “483 bin çağrının içerisinde abes yapılan çağrılar bile var. Bu boş yapılan çağrılar karşılığında vatandaşlara önceki kendisine idari para cezası uyguluyoruz, elan sonraları adli makamlara alıntılamak zorunda kalıyoruz. 14 kamer içerisinde 7 vatandaşımıza yönetimsel para cezası uyguladık ve 7 vatandaştan 3’ünü abes çağrılarına devam ettiği amacıyla adli makamlara bellemek zorunda kaldık. Bağımlı ki hiçbir vatandaşımızın ceza almasına razı değiliz. Amma ayrımsız vatandaşımızın boş çağrılar nedeniyle mağdur olmasını birlikte akla yatkın görmüyoruz. O yüzden vatandaşlarımızdan ricamız şudur, 112 Müstacel Davet Istikbal Merkezi’ni boş yere aramamaları ve meşgul etmemeleridir. Bunu yaptığı takdirde bire bir vatandaşımızın mağduriyetine faktör olanaklı. Vatandaşlarımız 112’yi aradıkları takdirde emniyet, güllabi, esenlik, itfaiye aracı, AFAD ve ormana doğrudan muvasala sağlayabiliyorlar. Eğer vatandaşlarımız akıllıcasına aramalar ile 112’yi ararsa haddinden fazla daha bol ve elan mebzul sonuçlar alacağız” ifadelerini kullandı.



Share: