Başbuğ Pekmezci depremzedeleri müzakere etti

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, eşkâl üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde vehleten yıkıma sebep olan 7,7 lik depremin peşi sıra Bayburt’a gelen, Uzungazi Mahallesi ile Zinde Osman Mahallesine yerleşen depremzedelere ziyarette bulundu.

Depreme Malatya ve Gaziantep’te yakalanan depremzedeler ile aynı müddet dostça ederek esbak olsun dileklerini ileten Başkan Pekmezci depremzede çocuklarla de yakından ilgilenerek değişik hediyeler vererek kendilerine Bayburt Belediyesi kendisine ellerinden gelen yardımda bulunacaklarını söyledi.

Ziyaretler sonrası açıklamalarda kâin Başkan Pekmezci “Parçalanmamış Türkiye’nin yüreğini yakıcı sarsıntı felaketinin arkası sıra şehrimize gelmeye başlayan depremzedelerimizden Bayburt’a vasıl vatandaşlarımıza ziyarette bulunduk. Kendilerine eski olsun dileklerimizi ileterek dostça ettik. Bizler Türk milleti adına tahakküm zamanlarda kavim olmanın ve dayanışmanın bilincinde olan insanlarız. İnşallah bu proses süresince şehrimizde ağırlayacağımız depremzedelerimize Bayburt ve Bayburt Belediyesi adına elimizden gelen yardımı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası Türk milletinin kenetlendiğini tamlayan Başkan Pekmezci “Uray yerine düzenlendiğimiz yardım kampanyasına vatandaşlarımızın iri tıpkısı ilgisi oldu ve 45 kamyon müzaheret malzemesini hareket bölgesine kısa bir sürede sevk ettik. Elan bilahare ise depremin etkilerini yerinde müşahede etmek namına depremden etkilenen Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır’a gitme fırsatımız oldu. Bizler şişman Türk milletiyiz. Allaha şükür dallı güllü tıpkı devlete ve iri aynı millete sahibiz. Yaralarımızı genişlik kısa sürede saracağımızdan on paralık şüphemiz yoktur. Devletimiz depremden etkilenen vatandaşlarımız amacıyla gereken değme şeyi yapıyor. Bizde Bayburt Belediyesi kendisine şehrimize mevrut depremzedelerimiz üzere elimizden mevrut herhangi bir türlü yardımda bulunacağız. Bu vesile ile önceki günden beri sarsıntı bölgesine yardımlarını esirgemeyen mecmu hemşehrilerimize teşekkürlerimi bildirme ediyorum” diye niteleyerek konuştu. – BAYBURT

Share: