Patika liseliler depremzede öğrenciler için konteyner derslik üretiyor

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde çığır lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle depremzede öğrenciler için konteyner dershane üretiyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından ülke genelinde başlatılan müzaheret seferberliği sürüyor.

Acıgöl 15 Temmuz Mesleksel ve Ustalık Rum Lisesi Metal Bölümü öğrencileri, depremde yıkılması veya ağır sıklet hasarlı olması zımnında eğitim verilemeyen okullardaki öğrenciler için konteyner sınıf üretimine başladı.

Okulun atölyesinde kullanılacak malzemeleri keserek farklı ebatlar halinde hazırlayan öğrenciler, değme biri 42 metrekare genişliğindeki sınıfları imal ediyor.

İmalatı tamamlanan taşımalık sınıflar, taşımada emeksiz sağlaması açısından iki parça halinde tırlara yüklenerek hareket bölgesine gönderiliyor.

Yaklaşık üç günde üretilen sınıflar, akla yatkın görülen alanlara alay malay yerleştirilerek aynı okul kadar bakım sunacak.

Öğrencilerin bugüne büyüklüğünde ürettiği 4 konteyner derslik, Gaziantep’in İslahiye ilçesine gönderildi.

Öğretmen ve öğrenciler tehlikeli çaba sarfiyat ediyor

İl Milli Yetişek Müdürü Memet Polat, AA muhabirine, depremin yaşandığı ilk günden beri Nevşehir halkının afetzedelerin yanında olmaya devam ettiğini, eğitim camiasının de değişik sorumluluklar alarak bu kapsamda icraat yürüttüğünü söyledi.

Bu kapsamda sarsıntı bölgesindeki meslek ihtiyacını karşılamak amacıyla taşımalık sınıflar ürettiklerini tamlayan Çelik, şunları kaydetti:

“Sınıflarda inşallah öğrencilerimiz YKS ve LGS’ye hazırlanacak. Tığ üstelik onlara sarıklı ve öğrencilerimizle bindi olacağız. Iz liselerimiz son iki sene süresince nazik hareket gösterdi. Hele hareket bölgesine yapılan yardımların birçoğu mutluluk genelindeki iz liselerinde üretilen ürünlerle sağlandı. Ekmek ve yemek üretiminin beraberinde taşımalık sınıflar oluşturarak afetzedelere desteğimiz sürüyor. Bu çalışmaya öğretmen ve öğrenciler fiili olarak katkı sunuyor, muttasıl çalışıyor.”

Taşımalık dershane yapımında müteharrik öğrencilerden Mehmet Akif Çalıştırıcı, depremlerin ardından yaraların sarılması için yapılan çalışmalara ulama sunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Depremzede öğrencilere destek için farımak bilmeden çaba gösterdiğini anlatan Koç, “Depremzede arkadaşlarımız için dershane üretirken kendimizi birlikte geliştiriyoruz, bizim amacıyla üstelik iyicene oluyor. Onların bütünü kardeşimiz, onlara apotr olmamız gerekiyor. Apotr olabiliyorsak hangi bahtiyar.” dedi.

Usta belletici Fuat Can Doğan ise daha önce ülke genelindeki okullar üzere basketbol potası ve kameriye ürettiklerini, depremin ardından tekmil enerjilerini konteyner üretimine verdiklerini rapor ederek, “Sarsıntı tek yaşanmasa daha iyiydi tabiatıyla ama tığ elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.

Share: