Depremzedeler üzere yırtık ve yırtık eşyalar getirdiler

Eskişehir’de depremzedeler amacıyla getirilen müzaheret poşetleri arasından çıkan çamaşır azgını eşyalar, görenleri şaşırttı.

Tepebaşı ilçesi Hoşnudiye Mahallesi Siloönü Sokak’ta mevcut tıpkısı hava yoluyla depremzedeler üzere toplanan yardım eşyalarının arasından çıkan kullanılamayacak durumdaki kıyafetler ve botlar tepki çekti. Bazen vatandaşlar eliyle yırtık ve çıkıntı eşyalar gönderilmesi, duyarsızlık adına nitelendirildi. Depremzede vatandaşları rencide edebileceği melhuz kıyafetler ise alım görevlileri tarafından ayıklanarak çöp kutusunun önüne bırakıldı. Mekân esnafı, kadük eşyaları depremzedelere göndermeyen kurumu ölçüm ederken, eskimiş eşyaları gönderen kişilere tepkilerini dile getirdi.

“İnsanlar orada yardım bekliyor ama onlar kullanılamayacak şeyleri insanlara gönderiyorlar”

Çevre esnafı Emre Polat, ‘sokağa atılacak türden’ olarak nitelendirdiği eşyaları depremzedelere gönderen vatandaşlara “Hiç mi vicdanınız yok?” dedi. Yapılan eyleme alın tepkisini belirten Polat, “Kâh insanlar mahsus bu kıyafetleri imdi giymedikleri üzere depremzedelere gönderilmesi üzere buraya getirmişler amma haddinden fazla bile vicdana sığacak benzeri şekilde değil. Kişi giymeyecekleri, çöpe atacakları kıyafetleri lacerem onlara verirler, hiç mi vicdanları yok? Efsus yazık, insanlar o eşyaları giyemezler bile. Çak, bakımsız ve keder. Tek utanmaları bulunmayan, insanlar orada arkalama bekliyor amma onlar kullanılamayacak şeyleri insanlara göndermeye çalışıyorlar. Depremzedelere yardım toplayan o kurumdaki insanlar duyarlı insanlarmış, bilcümle poşetleri biricik tek açıp ayırmışlar. Çığlık olan ve insanları rencide edecek kıyafetleri oraya göndermemişler, çöpün önüne koymuşlar” diye konuştu. – ESKİŞEHİR

Share: