Uyuşturucu operasyonunda 7’si uygulama koruma memuru 13 birey tutuklandı

Karabük merkezli 5 ilde yapılan operasyonda, Karabük T Tipi Bağlı Ukubet İnfaz Kurumu’nda egemenlik ve hükümözlü bulunan şahıslara maden yön mizan suçlarından yakalanan ve adliyeye sevk edilen 22 kişiden 13’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları ile İl Inanma Müdürlüğü Uyuşturucu Suçlarla Uğraş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Bölüm Müdürlüğü ekipleri, Karabük T Tipi Sınırlı Ukubet İnfaz Kurumu’nda hükümranlık ve hükümözlü kâin şahıslara esrar ve uyarıcı madde sağladığı tespit edilen şahıslara müteveccih yerine cerrahi müdahale başlattı. Karabük, Ankara, Afyonkarahisar, Kırşehir ve Konya’de gerçekleştirilen operasyonda 14’ü uygulama koruma memuru, 8’i sivil görünmek için 22 özlük yakalanarak gözaltına alındı.

7’si infaz siper memuru 13 can tutuklandı

Emniyette 3 bölüm süren sorguları tamamlanan 14’ü yürütüm esirgeme memuru başlamak üzere 19 emanet keyif kontrolünden sonraları Karabük Adliyesine atıf edildi. 2 uygulama dulda memuru savcılık ifadesinin peşi sıra azade bırakılırken 7’si infaz koruma memuru olmak üzere 13 sevimli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 8 özlük birlikte adli arama amacıyla serbest bırakıldı. – KARABÜK

Share: